Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Počasí horší než v dubnu: Napadl sníh a pršet má celý týden, teploty ale stoupnou

Aprílové počasí ještě pár dní vydrží
Aprílové počasí ještě pár dní vydrží  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
27. května 2013
15:19

Už na základní škole se děti učí, že jaro začíná 21. března a končí 21. června – to je za tři týdny. A právě pár dní před začátkem léta mnoho míst v Česku stále pokrývá hustá vrstva sněhu. Aprílové počasí bude trvat ještě několik dní, v týdnu bude sice pršet, ale teploty začnou stoupat.

Ještě ve středu by se teplota mohla dostat až ke 22 stupňům Celsia, pak ale opět mírně klesnou a do konce týdne se budou denní maxima držet mezi 15 a 19 stupni Celsia.

Na Šumavě odborníci uvádějí, že letos mají nejchladnější květen za posledních 22 let. Na vrcholu hory Velký Javor dnes meteorologové naměřili třiceticentimetrovou vrstvu sněhu.

Teplá fronta

V noci na úterý začne do střední Evropy proudit teplejší vzduch od jihozápadu. V noci má místy pršet a ráno se mohou ojediněle objevit mlhy, teploty mají klesat ke čtyřem stupňům. Přes den má být oblačno až polojasno, postupně místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty budou 16 až 20 stupňů Celsia.

Od středy déšť

Ve středu se bude postupně od západu zatahovat s četnými přeháňkami, místy i bouřkami. Občas pršet má i ve čtvrtek, kdy se opět mohou ojediněle objevit bouřky; podobné počasí s teplotami do 19 stupňů meteorologové očekávají i o víkendu.

tupadlacka ( 27. května 2013 17:38 )

To je sranda - úplně změnili článek, nejprve psali,že děti se učí, že jaro začíná v březnu a končí v květnu, na což jsem reagovala...a za necelé dvě hodiny je vše jinak...hm..a co třeba hned v úvodu přiznat chybu, páni redaktoři?

tupadlacka ( 27. května 2013 16:09 )

Na základní škole se učí,že jaro začíná 1. března? Tak to tedy nevím, kde mají takovéhle osnovy. Ano, učí se,že jarní měsíce jsou březen,duben a květen...ale první jarní den je 21.března a první letní 21.6...V blesku nejen, že neznají pravopis základní školy, ale ani základy prvouky.

Zobrazit celou diskusi