Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemanovy nové bonmoty: Byl prý plukovníkem KGB!

Prezident Zeman byl dnes na Žofíěn v dobrém rozmaru. Nechal se třeba slyšet, že byl agentem KGB
Prezident Zeman byl dnes na Žofíěn v dobrém rozmaru. Nechal se třeba slyšet, že byl agentem KGB  (Autor: ČTK, EPA)
Autor: simao, INT - 
20. května 2013
17:47

Sloužil v tajných službách. Především v KGB, ale i v CIA a izraelském Mosadu. Řeč je o prezidentu Zemanovi. Nevěříte? Sám to řekl! Při dnešním projevu na Žofíně, kde byl evidentně v dobré náladě. Nešetřil bonmoty, ani kritikou. A poukázal i na svou nedávnou virózu. Nachystejte si fotoaparáty, chystám si utřít čelo, popichoval novináře.

Je to velký rozdíl. Když je prezident Zeman ve formě, nešetří průpovídkami, bonmoty, zábavnými, ale i útočnými a arogantními poznámkami. Když má virózu, jen koulí očima a sotva stojí na nohou.

"Prosím novináře, aby si nachystali fotoaparáty, chystám si utřít čelo kapesníkem," vyzval Zeman dnes během Žofínského fóra, kam dorazil jako prezident poprvé, v narážce na svou nedávnou propíranou virózu a pocení nad korunovačními klenoty.

Agentem KGB?

Zeman však také čelí občasné kritice za proruskou orientaci. "Můj vztah s ruským byznysem je dán tím, že jsem plukovníkem KGB, která byla bohužel nedávno zrušena," řekl Zeman ironicky s tím, že však prý sloužil i v americké CIA a izraelském Mosadu, takže hraje na "třech šachovnicích"... Projev českého prezidenta na téma "Dvacetiletí České republiky. Poučení z historie, současnost a perspektiva" tak nebyl všedním zážitkem.

Zeman se však soustředil nejen na sebe, ale i na českou budoucnost. Obavy ze zavedení eura označil za zbytečný "strach z neznámého". Znovu zopakoval svá přesvědčení, týkající se dostavby Temelína a nutnosti dalších státních investic. Odmítl školné pro vysokoškoláky, naopak navrhl třeba zavedení ministerstva veřejných prací.

Vášnivý kuřák Zeman protikuřácký zákon nevetuje

Při proslovu si pak Zeman dal pauzu, když se musel napít vody, protože mu při řečnění jako silnému kuřákovi prý "vysychá horní patro". Zároveň však podpořil přísnější zdanění cigaret a hazardu. Pokud se mu na stůl dostane protikuřácký zákon, vetovat jej prý nebude.

V českém politickém rybníčku se také pustil do špiček TOP 09. Schwarzenberg a Kalousek prý mají na jeho kritiku svaté právo, ale: "Stejně tak prezident má svaté právo kritizovat je. Zatímco já jsem ve funkci necelé tři měsíce, oba pánové jsou ve funkci určitě delší dobu a všichni mohou posoudit, zda své funkce vykonávají dobře, nebo špatně," řekl dnes Zeman.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krupan10 ( 21. května 2013 06:25 )

jo, za odměnu ti tipnou nick

girasole. ( 20. května 2013 19:18 )

jo, treba bednu banànu

girasole. ( 20. května 2013 19:15 )

A muzeme chyby i nahlàsit

girasole. ( 20. května 2013 19:11 )

Co grilujes dobrèho, konìka?

girasole. ( 20. května 2013 19:09 )

jà tady taky nemuzu chybet

Zobrazit celou diskusi