Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Drama na Šumavě: Opilý vodák uvízl po pás v rašelině

Záchranáři museli vodákovi pomoci. (ilustrační foto)
Záchranáři museli vodákovi pomoci. (ilustrační foto)  (Autor: Pavel Hofman)
Autor: Vlaďka Hradská, mokk - 
12. května 2013
17:27

Po pás zabořený v bahně skončil vodák (26), který se ztratil v šumavských rašeliništích na horním toku Vltavy. Uvízl tam poté, co ho kamarádi kvůli opilosti vysadili z lodi na břeh. Opilec ale zabloudil a uvízl v nepřístupné rašelině. Podchlazeného ho večer vyprostili až záchranáři.

Muž původně sjížděl Vltavu v národním parku s partou kamarádů. Když pořádně posilněný alkoholem potřetí převrátil loď, došla jim trpělivost. Nelíbilo se jim, že se museli nedobrovolně koupat v chladné vodě a opilce vysadili. Domluvili se, že se setkají u mostu na Pěknou.

Tam ale na něj čekali marně, proto zburcovali policii. „Oznámení o zmizení jsme dostali v 17.40 hodin. Začali jsme po něm spolu s horskou službou a psovodem pátrat. Našli jsme ho po 20. hodině po pás zabořeného v rašeliništi v místech zvaných Vltavský luh. Byl podchlazený a zesláblý. Navíc měl dvě promile alkoholu v dechu,“ řekla policejní mluvčí Lenka Holická.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 12. května 2013 19:51 )

Zlymikes:Je vidět že to tam znáš a seš vodák.Dneska se opravdu jede voda jen pro chlastačku a hlavně Vltava.Proto na ni už nejezdíme a radši sklouznem Otavu.Ty doby kytar u táboráku a kamarádů jsou nenávratně pryč!Akorát se redaktor spletl.Žádnej Vltavskej luh tam neznám.Mrtvej luh jo!

zlymikes ( 12. května 2013 19:17 )

Dnes se jezdí na vodu jenom chlastat.Dříve tam jezdili "VODÁCI" za zážitky. Dnes se říká vodák každému ožralovi.Upadá nám to,ale alespoň stánkaři na břehu mají kšeft.Ale pokud vím,tak na úseku Soumarský Most - Pěkná se nesmí vystupovat na břeh = rezervace.

mortis69 ( 12. května 2013 18:59 )

Jak na hradě,tak v podhradí

Zobrazit celou diskusi