Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Můžu jít domů? ptala se odsouzená žena za vraždu manžela svého obhájce

Eva Fialová dostala za vraždu manžela 8 let
Eva Fialová dostala za vraždu manžela 8 let  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: psch, hra - 
9. května 2013
08:58

"Já sama mu ránu nezasadila, srazili jsme se." Takhle se obhajovala u soudu drobná Eva Fialová (40). To jí ale neprošlo, za vraždu manžela dostala 8 let ve věznici s ostrahou.

Když stála v soudní síni Krajského soudu v Českých Budějovicích naposledy, oslovovala soudce pane a kvůli omezené slovní zásobě nedokázala popsat, jak ke všemu došlo, natož, aby se obhájila.

„Nechtěla jsem, aby mi ublížil, tak jsem si vzala nůž. Pak jsme šli proti sobě a srazili jsme se. Oba jsme se lekli. On řekl mamko, já řekla taťko,“ popsala Fialová incident, když stála u soudu poprvé.

Nebodla jsem ho

Ve stejném duchu pokračovala i dnešní výpověď. Stále opakovala, že ji manžel týral a že ona sama mu ránu nožem nezasadila. Že se srazili. To ji ale soud neuvěřil. Podle soudce Fialová zabíjela ze žárlivosti.

"Už můžu jít domů?" zeptala se Fialová svého obhájce po vynesení rozsudku, který ji evidentně příliš nepřekvapil.

Podle příbuzných zavražděného manžela je to ale celé fraška. Podle výpovědi jednoho z nich je Eva Fialová žena dvou tváří a celé to mohla být jenom přetvářka.

Vražedkyně dostala 8 let ve věznici s ostrahou za to, že doma vyvolala hádku s manželem a když ji chtěl opustit, bodla ho kuchyňským nožem.

Bodla ho kuchyňským nožem

K vraždě došlo 1. listopadu minulého roku v panelákovém bytě v Českých Budějovicích. Čtyřicetiletá žena podle obžaloby kuchyňským nožem s devatenácticentimetrovou čepelí zabodla svého téměř stokilového a o 40 centimetrů vyššího manžela. Původně jí hrozilo 18 let vězení.

e.44 ( 9. května 2013 19:39 )

otázka kapku mimo, ne?

ivuska1 ( 9. května 2013 12:40 )

vasek711 ABSOLUTNI SOUHLAS potrestana byt musi ale 8 LET ???!!!

ivuska1 ( 9. května 2013 12:39 )

Ceske soudy a jejich rozhodnuti jsou sokojuci !!! Vysoke tresty pro chudinu a bohaci kradou , vrazdi a uzivaji si zivota bez potrestani! Nespravedlive tresty jsou bicem na luzu chudou !!!!! Neni mozne acceptovat za stejny trestny cin ruzne vysky trestu a to jenom dle toho kolik soudce dostal uplatek , nebo jak se zrovna probudil !!!!!!!!

ivuska1 ( 9. května 2013 12:22 )

boball ( 9. května 2013 11:08 )

Oni byli v tomhle případě asi oba dobráci

Zobrazit celou diskusi