Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Líbačka na nábřeží: Syn exprimátora Jáchym (21) překonává těžký osud se svou láskou

Autor: Jan Exner - 
23. dubna 2013
18:32

Kvůli klukovině přišel o ruku, ale v lásce mu to rozhodně nebrání. Syn pražského primátora Pavla Béma (49, ODS) Jáchym (21) ukázal, že i s rukou zakončenou hákem po vzoru pirátů se dá něžně objímat. Svou dívku za to, že mu pomáhá překonávat těžký osud, Bém junior na pražském nábřeží co chvíli vášnivě líbal.

Zamilovaný pár se procházel po nábřeží Vltavy poblíž Národního divadla. Ač Bém protézou zakončenou hákem budil pozornost okolí, zjevně mu to nevadilo. Oči měl jen pro svoji světlovlásku.

Každou chvíli se mladí milenci zastavili a divoce se líbali, jako by se do sebe zamilovali před pár dny. Ve skutečnosti ale jeho slečna už v prosinci navštěvovala vilu v pražských Vokovicích, kde bydlí Jáchym s bratrem a rodiči.

Opilý lezl na sochu

Mladý Bém přišel o ruku poté, co opilý vylezl na sochu na pražském Uhelném trhu. Její část se na něj zřítila. Doktoři se mu snažili zachránit rozdrcenou ruku. Mladík zápasil o život, praskla mu totiž tepna. „Šlo o vteřiny. Ztratil jsem tři litry krve. Omdlíval jsem. V ten moment se rozhodlo… Ráno jsem podepsal papír, že souhlasím s amputací. Chtěl jsem, aby mi ruku uřízli,“ vyprávěl tehdy Jáchym.

Nevzdal to a po dvou letech od osudného úrazu má lásku a dokonce i místo v reprezentačním golfovém týmu.

I v golfu válí

Když si Jáchym Bém prohlížel katalog protetických pomůcek, narazil na věci pro handicapované golfisty. To ho inspirovalo. Sotva mu speciální protéza z USA přišla, začal hned trénovat. Brzy se stal členem reprezentačního týmu České golfové asociace hendikepovaných. Minulý rok se dokonce umístil se na šestém místě ve své kategorii v Evropském poháru EDGA. Dosáhl hendikepu 31,8, což je podprůměrná hodnota - ovšem pro zdravého hráče. Kromě golfu Bém junior jezdí na snowboardu, surfuje, hraje fotbal a florbal.

evru ( 13. srpna 2016 11:47 )

 Těžký osud, jo to je tedy zase nadpis. Ona je 3,14 ča když s takovým čur....chodí, ale prachy jsou prachy....povedený synáček, který by ani nedostudoval gymnázium, kdyby nebylo tatíčka .....fracek politického zloděje, fuj škoda, že nepřišel i o tu druhou pracku......

prstynek ( 19. července 2013 10:52 )

... překonává těžký osud ??? Zase si Blesk dělá z národa legraci ? Toho spratka bych přetáhla holí, že by dopadl mnohem hůř. Takhle zničit historickou památku, která tu byla dávno před ním a ještě ho i přežije, pokud na ni zase nějaký ožralý debil nepoleze. Chlastá to už od mládí a pak z toho má něco vyrůst, spratkové od zlodějů ... Měli by všichni chodit kanálama a stydět se. Normální člověk nemá na pazouru od protetika z Ameriky. Chamraď jedna.

erikcom ( 18. července 2013 18:57 )

klukovina ???? 15 let mu měli ještě dát a makat do lomu když může ještě surfovat

libuna119 ( 25. dubna 2013 11:20 )

Ještě by mě zajímalo,kolik má důchodu a z čeho mu to vypočítali?

libuna119 ( 25. dubna 2013 11:11 )

Jakej těžkej osud?Tomu zmetkovi by dovezli z USA i umělýho ču-rá-ka,kdyby o něj náhodou přišel,papá na to přece má.

Zobrazit celou diskusi