Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman ze sebe dělá snadný terč: Pane prezidente, dál od toho okna!

Autor: Vera Renovica - 
20. dubna 2013
05:01

Je vidět, že se prezident Miloš Zeman (68) nefláká. Fotoreportéři Blesku jej totiž zastihli, jak úřaduje na Pražském hradě, kam se ještě nepřestěhoval, v půl desáté večer. Fotografie ale možná také odhalila klíčový nedostatek v ochraně hlavy státu…

Americký prezident Barack Obama (51) se musí držet co nejdále od oken jakéhokoliv objektu, ve kterém právě je. To aby si na něj nepočíhal nějaký atentátník.

Zeman se ale chodbičkami a místnostmi Hradu čiperně pohybuje právě podél osvětlených oken a vystavuje se tak možnému nebezpečí.

Názor na to má i bezpečnostní expert, generál Andor Šándor. „Je potřeba se zabývat prezidentovou blízkostí u okna. Ještě více je ale třeba zpřísnit bezpečnostní opatření na Pražském hradě. Hradní stráž je spíše ceremoniální, vše je volně přístupné, chodí si tam kdo chce, kdy chce a nikdo jim nekontroluje zavazadla,“ řekl Blesku.

„Zkrátka a jednoduše, jde o jedno z nejhůře střežených sídel prezidentů v západní Evropě,“ dodal. Jenže přinejmenším Zemanovi předchůdci, Václav Havel (†75) a Václav Klaus (71) brali dodatečnou ochranu jako přítěž…

karel ( 21. dubna 2013 21:00 )

Co je nejake bulharske pisalce do ceskeho prezidenta?

henes ( 21. dubna 2013 15:47 )

karinavojtikova: Táhni pizdo..

lunatic ( 21. dubna 2013 06:56 )

 Fakta: dne 4.8.,v nočních hodinách,byl v Bratislavě,v areálu mrazíren střelen projektilem "dum-dum" do zad,pod neprůstřelnou vestu = přesným zásahem,podnikatel Peter S.;střelec byl ukryt v protilehlém areálu,300metrů daleko ... u každé ruky podnikatele stál 1bodyguard - těm se NIC nestalo! Zasažený umřel cca za půl hodiny,protože mu projektil roztrhal důležité vnitřní orgány ... stačí "expertovi" pouhá fakta?

vlamore ( 21. dubna 2013 00:00 )

delviar .....jinak-tolik nenávisti se jen tak nevidí. A to byli a jsou přeci naši nejbližší a ještě k tomu sousedi.Co my jsme za národ!!!Narodila jsem se jako *Čechoslovák* a tím také zůstanu.

Shelby16 ( 20. dubna 2013 22:50 )

Jsem hrdá na to, že po králi Karlu IV. co postavil tu katedrálu byl hodný na chudé poddané máme zase dalšího českého panovníka Miloše Zemana, který rozumí potřebám Čechů z Podhradí Je obdivuhodné, že pracuje takhle přesčas do noci, určitě se svými poradci debatují, jak to udělat, aby Česko byl ráj na zemi a my co v něm žijeme jsme se v něm měli brzy všichni dobře.

Zobrazit celou diskusi