Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

King Kongové ze zlatnictví už jsou za mřížemi, dopadli je v Bratislavě

Autor: Pavel Ryšlink - 
10. dubna 2013
18:44

Lupiči, kteří v maskách King Konga přepadli před čtrnácti dny zlatnictví v centru Olomouce už dýchají vzduch cezený mřížemi vazební věznice. V minulých dnech je zadrželi slovenští policisté, když se muži snažili lup prodat v bratislavských zastavárnách.

Muži v maskách legendární filmové opice s pistolemi v rukou vstoupili do vyhledávaného zlatnického krámu ve Vídeňské ulici v Olomouci ve čtvrtek 28. března před sedmnáctou hodinou. Jeden z nich přeskočil pult a na prodavačku křičel, že mu musí dát všechno zlato, jinak že ji zabije. Potom ženu zatlačil do zadní místnosti, kde si musela lehnout na zem. Druhý z mužů mezi tím v prodejně sebral zlaté šperky v ceně půl milionu korun.

Vypadali podezřele dobře

Slovenští policisté nyní zadrželi v Bratislavě dva podezřelé muže české národnosti, kteří se snažili prostřednictvím zastaváren prodat zlaté šperky. Následným prověřováním zjistili, že jde o pachatele loupežného přepadení olomouckého zlatnictví,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Lupiči prý na sebe upoutali pozornost tím, že byli extrémně dobře oblečeni v pochybné čtvrti zastaváren.

Protřelí zločinci

„Jde o muže ve věku třiadvacet a pětadvacet, kteří se už v miulosti dopouštěli majetkové trestné činnosti,“ prozradila mluvčí Štrbáková s tím, že část uloupených zlatých šperků našli policisté při domovních prohlídkách. Lupičům, kteří jsou nyní ve vazební věznici na Slovensku hrozí dvanáctileté tresty.

Zobrazit celou diskusi