Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Světoběžník Klaus je na roztrhání: Chce letět do USA, Ruska i na pohřeb Thatcherové

Václav Klaus má i po odchodu z Hradu napilno: chystá se do Ruska i USA
Václav Klaus má i po odchodu z Hradu napilno: chystá se do Ruska i USA  (Autor: ČTK)
Autor: simao, INT - 
10. dubna 2013
15:54

Václav Klaus si ani po odchodu z Hradu příliš neodpočine. A chvíli doma neposedí. Chystá se totiž na zahraniční cesty do USA a Ruska, vedle toho doufá, že stihne i pohřeb britské expremiérky Margaret Thatcherové.

Klaus bude mít pěkně napilno - v rozpětí několika dnů chce navštívit USA, britské ostrovy i Rusko. "Doufám, že se to podaří, nevím, jak to technicky zvládnu," sdělil dnes novinářům exprezident, když podepisoval na britském velvyslanectví v Praze kondolenční listinu Margaret Thatcherové.

11. dubna totiž Klaus zamíří za Atlantik, kde o den později vystoupí v americkém Richmondu na konferenci věnované velikánovi ekonomie Friedrichu von Hayekovi. Vedle toho se chce Klaus v USA setkat i s řadou kolegů ve spřátelených institutech, jak upozorňují oficiální Klausovy stránky.

17. dubna se pak v Londýně koná pohřeb bývalé britské předsedkyně Margaret Thatcherové, která byla Klausovým vzorem a dámou, na kterou rád vzpomíná. Klaus by se pompézní akce ve stylu pohřbu Lady Diany, jehož organizace spolkne podle odhadů Daily Mirror až 8 milionů liber (skoro 250 milionů korun) zúčastnil rád. 

Na 17.až 19. dubna však má již Klaus další plány - chystá se na konferenci do Ruska, kde se bude diskutovat o dalších výzvách pro tuto východní velmoc do 21. století.

V rámci konference se Klaus potká třeba s britským expremiérem Tonym Blairem. Vedle toho má i soukromý program - přátelské setkání s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem. "Poslal mi velmi pěkný, přátelský a poctivý dopis, když jsem končil ve funkci. V něm vyjádřil přání, abychom se setkali," řekl dnes Novinkám Klaus.

reeh ( 10. dubna 2013 22:06 )

http://vtipy.netroof.eu/item/10623/tak-to-bude-trhak/

rumovapalice ( 10. dubna 2013 20:08 )

jestli by ho mezi sebou ho.vna snesly

miroslav57 ( 10. dubna 2013 19:15 )

kdyby ho zavřeli tak by byl od něj pokoj

marmat ( 10. dubna 2013 18:58 )

specielně pro itartas: jak to. že jako hlavní pobočník a ABSOLUTNÉ největší fanda VK tady vůbec píšete a propadáte se na samé dno bulvární konverzace, nejste s ním na cestách a nejdete společně "na dračku" ??? Člověk si tak trochu představuje svatou trojici VK+Hájek+Jákl na roztrhání (možná davem, nebo pitbullem...) Čeština je kouzelná že ???

tondapraha ( 10. dubna 2013 18:44 )

At letí, třeba do pr-dele a už tam zustane.

Zobrazit celou diskusi