Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na Hradě je blaze: Klaus je pryč, ale jeho pohrobkům se odtud nechce!

Klausův bývalý tajemník Ladislav Jakl bydlí i nadále na Hradě
Klausův bývalý tajemník Ladislav Jakl bydlí i nadále na Hradě  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: simao, Eva Pospíšilová - 
9. dubna 2013
14:41

Do konce sprna mají na Hradě platné nájemní smlouvy, a tak se nikam nehrnou. Platí to především pro dva z Klausových mužů - mluvčího Radima Ochvata a Ladislava Jakla, kteří nadále přebývají v hradních prostorech. A užívají si velkorysé nájemní podmínky.

Václav Klaus létá do USA, rozdává moudra ze zámečku na Hanspaulce a přespává v řadovém domku v Kobylisích, který s manželkou Livií koupil za 8 milionů.

Dva ze členů jeho týmu Jakl a Ochvat však stále přebývají na Hradě. Umožňuje jim to platná nájemní smlouva. "Oběma skončí k 31.8.2013, tedy tři měsíce po skončení pracovně právního-vztahu ke Kanceláři prezidenta republiky," sdělil Aha! David Šebek ze Správy Pražského hradu. 

Jakl tak nadále obývá byt o velikosti zhruba 100 metrů čtvrtečních, za který platí podle odhadů kolem 20 tisíc korun měsíčně, včetně započtených poplatků a služeb. "Nejde o nejlepší bydlení v Praze, ale o těžko přístupné byty bez služeb a zásobování," brání se však extajemník tomu, že by nadále setrvával ve zlaté klícce.

Ochvat za svých 60 metrů čtverečních platí kolem 8600 Kč. Ovšem vzhledem k atraktivní lokalitě jde v obou případech o velmi slušnou částku. Není tedy kam pospíchat...

Pracovně však Jakl následoval svého guru Klause do Institutu: "Cítím morální povinnost s rozjezdem pomoci. Mám představu, co bych tam mohl dělat. Sám ale nevím, jak velký prostor to v mém životě zaujme," uvedl Jakl před časem s tím, že co se pracovní náplně týče, bude studovat, bádat, psát i organizovat. Prezidentský kandidát, který však nesebral dostatečný počet hlasů, aby se mohl aktivně zapojit do voleb, však nevylučuje ani vstup do politiky.

honzina ( 10. dubna 2013 06:50 )

honzina ( 10. dubna 2013 06:50 )

illis ( 9. dubna 2013 23:02 )

itartas No nazdar, smlouva je smlouva, ale to ještě neznamená, že je v pořádku .

illis ( 9. dubna 2013 23:00 )

Ať se pan Jakl raději než politice věnuje něčemu smysluplnějšímu. V politice už jich straší dost na to, jak malá republika ČR je. Jejich jednání za velké platy nepřináší nic pozitivního. Ale neberte to, i když jejich šéfování není dobré, tak plat ministerský se i byť na krátkou dobu sakra vyplatí. Republika rozkradená, podniky v háji, lidé bez práce. Jeden tunel za druhým, myslím, že v tom jsme rekordmany. Můžeme se světu pochlubit velkým počtem milionářů a něco menším počtem miliardářů. Peníze na léčbu závažného onemocnění chybí, ale máme na misi vojáky i v Mali. To jsme to dopracovali. Zlepšení v nedohlednu. Arogantní politici, jejichž vysoké příjmy jim vždy zlepší náladu, co na tom, že životní úroveň obyvatel tohoto státu klesá, ONI jsou na tom dobře .

chrchla ( 9. dubna 2013 22:45 )

Natři si svůj výfuk lubrikantem a vyraz za tuneldědkem.Bude rád

Zobrazit celou diskusi