Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

"Uklízeč" mrtvoly Petry (†15): Jakub (18) chce prchnout z Jihlavy!

Autor: Jiří Čada - 
8. dubna 2013
07:05

Jihlava se jim stává peklem! Komu? Rodině Jakuba D. (18), mladíka, který svým starším kumpánům pomáhal odklízet tělo zavražděné Petry V. (†15). Zloba lidí z města se totiž obrátila proti nim, neboť Jakub je vyšetřovaný na svobodě, zatímco mladíci obvinění z vraždy jsou ve vězení.

Zatímco Michal K. a jeho spolupachatel Tomáš Z. (oba 20)  v bezpečí vazební věznice zřejmě vymýšlejí, co napovídají policejnímu vyšetřovateli, Jakub se klepe strachy pod ochranou policie v bytě své matky. Má totiž hrůzu z pomsty přátel zavražděné Petry!

Policejní ochrana

„Když jde z domu ven, jsou s ním policajti v civilu,“ informovala Blesk žena,  která žije ve stejném domě, kde se Jakub skrývá. Také minulý týden doprovázeli dva kriminalisté Jakuba s jeho matkou do učiliště, kde už ukončil své studium v oboru zámečník. „Chtějí se z Jihlavy odstěhovat, asi aby Jakub začal život někde jinde,“ informoval Blesk zdroj, který je s případem mladíka seznámen.

Blesk se vypravil do domu, kde nyní Jakub žije. „Nemám zájem,“ ozvalo se z bytu, krátce po zazvonění. V tu chvíli si rodina na pomoc už volala policisty. První policejní hlídka dorazila s rozsvícenými majáky za pár okamžiků, o chvíli později  přijel i druhý hlídkový vůz. Policisté mají zkrátka  pěkně napilno, aby ochránili korunního svědka brutální vraždy.