Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šíleně smutná Zemanová: Proč se nesměje?

Autor: poe, vr, mokk - 
6. dubna 2013
15:54

íleně smutnou princeznu už máme dlouho. S novým prezidentem Milošem Zemanem (68), jak se zdá, jsme získali i šíleně smutnou „královnu“ Ivanu (47). Kam se poděl její krásný úsměv?

Byla strnulá, podle psycholožky „jako by byla ze sádry“. Takové komentáře si vysloužila první dáma při návštěvě Slovenska, kde se po boku svého muže téměř neusmála. A to ani ve chvílích, kdy se její protějšek a hostitelé dobře bavili, jak je patrné z fotografií.

Smutní a smutní

Šíleně smutná ovšem nebyla Ivana Zemanová jen na Slovensku. Jakoby celá nesvá byla i na dalších oficiálních akcích, kde dělala svému muži doprovod. Z minulosti ji přitom známe jako dámu s krásným úsměvem.

Chce to čas?

Jak si tuto strnulost první dámy vysvětlit? „Její výraz tváře je jistě ovlivněn trémou a nervozitou z nové, nezvyklé role. Byla to její premiéra před davy fotografů. Představte si v té situaci zničehonic sebe, není to snadné. Dejte jí čas,“ napsal v reakci na dotaz Blesku znalec etikety a bývalý hradní mluvčí Ladislav Špaček a dodal: „Vzpomínám si, co média natrápila Dagmar Havlovou, když se stala první dámou.“

Jenže právě ta se při zahraničních návštěvách usmívala. A strnule ani vyjukaně nevypadala při první cestě na Slovensko ani Livia Klausová. Ivana Zemanová navíc roli ženy po boku vrcholného politika zná. I proto by si měla vzpomenout na svůj krásný úsměv.

Žádá o pomoc, myslí si odbornice

O názor na strnulý obličej první dámy požádal Blesk expertku na řeč těla Elišku Landovskou:

Paní Zemanová si pravou rukou přidržuje kabát, čímž podvědomě chrání oblast žaludku. Toto víceméně podvědomé gesto používáme jako bariéru mezi sebou a okolím. Letmý úsměv má pomoci překonat nejistotu. Je zřejmé, že si na svou roli první dámy teprve zvyká.

Opět obavy a strach, že by mohlo dojít k nějaké nepříjemnosti. Cítí se jako svázaná – palec schovaný v dlani. Její téměř vyděšený pohled naléhavě žádá o něčí pomoc nebo alespoň podporu. Asi jako když stojíte ve škole před tabulí a vůbec nevíte, z čeho budete zkoušeni.

e.44 ( 7. dubna 2013 12:58 )

Tolik kolik ho ona potřebuje, tolik ho nemá

vilaamalka ( 7. dubna 2013 11:32 )

Kdo se směje, neví čemu- podobá se bláznivému.

zadnice ( 7. dubna 2013 10:40 )

Jako např. Lívie.

ivoadler ( 7. dubna 2013 09:23 )

Každej nemá potřebu křenit se na každýho jako kartáč na posrraný schody.

sona51 ( 7. dubna 2013 02:39 )

CHCE TO CAS

Zobrazit celou diskusi