Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tereza Kerndlová na kampani Zemana vydělala: Dostala pusu a více než půl milionu

Autor: Jan Exner, mokk - 
3. dubna 2013
05:01

Víra v kvalitu prezidentského kandidáta? Vlastenecké pohnutky? Kdepak, dobrý byznys. To zřejmě vedlo sexy zpěvačku Terezu Kerndlovou (26) a jejího otce, jazzového zpěváka Láďu Kerndla (67) k předvolební podpoře Miloše Zemana (68). Za 11 krátkých vystoupení jim zaplatil 661 tisíc korun!

Vyplynulo to ze závěrečného vyúčtování příjmů a nákladů Zemanovy předvolební kampaně. Za většinu vystoupení putovalo na konto firmy Vladimír Kerndl 60 000 korun, ve dvou případech 60 500 korun. Oproti statisícům podporovatelů Zemana Kerndlovým mohl být výsledek voleb celkem fuk. Tak či tak se mohli těšit na slušný obnos za svá několikaminutová vystoupení v Praze, Ostravě, ale také třeba v Kladně.

Oba dva se přitom před volbami chvástali, že Zemana podporují z nezištných důvodů. „Je to jen kamarádská pomoc, s Milošem se znám víc než sedmnáct let, pravidelně chodil na moje brněnské koncerty. Nedávno jsme se zase potkali, vypili slivovičku, slovo dalo slovo a domluvili jsme se, že mu budu při kampani pomáhat,“ nechal se slyšet v počátcích kampaně Kerndl.

A Tereza? „Je mi sympatický a jeho názory jsou správné,“ vysvětlovala mladá zpěvačka. Na své si přišel také například hudebník Felix Slováček (69). Tomu z účtu volebního týmu Miloše Zemana na konto putovalo rovnou 199 400 korun!

Kerndl neví, kolik bere

„Šedesát tisíc putovalo na můj účet? To je nějaký divný, to se mi nezdá, takovou gáži jsem nikdy nebral,“ reagoval překvapeně na otázku Blesku sám Kerndl. S vysvětlením přispěchala jeho manželka Milada (55). „On v tom nemá tolik přehled. Jde o to, že o tu částku se dělil s dcerou Terezou, každý po odečtení DPH dostal tedy 25 tisíc korun. A vemte si, že pan Kerndl dostává obvykle za vystoupení 40 tisíc korun, nyní tedy s cenou vyšel vstříc,“ upřesnila.

Umělci si rádi přivydělají

Zatímco po »sarajevském atentátu« zpěvačka Lucie Bílá (46) zpívala na podporu Václava Klause (71) zdarma, později už si celebrity účtovaly za svá vystoupení »mastné« částky. Takovéhle sumy například na jejich konta v kampaních putovaly:

Leona Machálkova (45)
kampaň ČSSD, rok 2002
50 tisíc Kč/vystoupení

Kateřina Brožová (45)
kampaň ČSSD, rok 2007
70 000 Kč/ vystoupení

Michal David (52)
kampaň ČSSD, rok 2011
60 tisíc Kč/vystoupení

decathlon-senior ( 3. dubna 2013 14:58 )

proč se mi ta holka nelíbí, proč

decathlon-senior ( 3. dubna 2013 14:58 )

snad žibobYtí -

pivonkavonna ( 3. dubna 2013 14:07 )

I vlastenec musí vydělávat peníze na živobití.

xlxcd ( 3. dubna 2013 13:24 )

Ok, vyzkumy neznam a je to asi pravda, jinak by jim zbytecne neplatili jen myslim, ze jiste neni jedina, kdo na prezidentske kampani vydelal a to nejenom pro zemana. Na druhe strane myslim, ze kdyby nebyla uspesna a nepritahovala lidi, neplatil by ji a stejne by se penize dostaly zas k nekomu jinemu. Je to takovy clanek pro clanek

hlinsko ( 3. dubna 2013 13:16 )

To víš golfista a nebo tenista by nepřitáhl ani jeden hlas - to jsou prostě jen individualisti úplně na hovno. Je vidět, že na zpěváky a komedianty se sežene nejvíce hlasů - mají prostě nedocenitelnou hodnotu a to moc dobře volební štáby vědí. A proto je potřeba je za to pořádně zaplatit o tom není pochyb. Řepka by mohl spíše dělat reklamu na kriminál

Zobrazit celou diskusi