Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zklamaný doktor Pirk: Práce pro Fischera mi zkazila pověst

Doktor Pirk s manželkou Blankou, se kterou se kvůli práci pro Jana Fischera několikrát pohádal
Doktor Pirk s manželkou Blankou, se kterou se kvůli práci pro Jana Fischera několikrát pohádal  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
4. dubna 2013
11:12

Známý a úspěšný kardiochirurg, ale také spolupracovník Jana Fischera v prezidentské kampani. Doktor Jan Pirk je v současnosti obojím. Zkušenost s Fischerem, po jehož kampani zbyly obří dluhy, ho však přiměla, aby si řekl - do politiky už ne.

Z neúspěšného boje o Hrad si uznávaný doktor a šéf Fischerova volebního výboru Pirk odnesl především zkušenosti a velké ponaučení: "Dalo mi to školu, že bych se do politiky neměl montovat," říká v rozhovoru pro MF Dnes. Odmítl proto i nabídku na kandidaturu do Senátu.

Hádky s manželkou kvůli Fischerovi

Aby se do politiky "nemontoval" radila Pirkovi již jeho manželka Blanka. "Ano, to říká pořád... Měla pravdu," prozrazuje doktor Pirk s tím, že se několikrát kvůli kampani pohádali. Do teď mají doma dle jeho slov občas oblačno. A ani mezi svými kolegy Pirk nenachází někoho, kdo by ho za angažování ve prospěch neúspěšného kandidáta pochválil.

Fischerovi prý po volbách Pirk řekl, že neuspěl, protože není politik. "Politici se chovají jako obvinění u soudu. Obviněný má právo lhát, vymýšlet si, aby zlepšil svůj obraz v očích soudu a snížil svůj trest. Nejsem připraven se tak chovat," míní Pirk. Zároveň však přiznal, že netušil, že se Fischer z neúspěšného boje o Hra "sesype". A že před 2. kolem podpoří Miloše Zemana.

Ublížilo to mé pověsti, říká doktor

Práce pro Fischera ublížila podle Pirka jeho pověsti. Objevily se hlasy, že se chtěl dostat ke korýtku. "Ale já jsem si k žádným penězům nečuchl," brání se Pirk, kterému vrásky na čele dělá především neutěšená situace na Fischerově kontě. "Budu litovat toho, pokud se nepodaří všechno rozumně uzavřít. Pokud tam zůstanou ty dluhy," říká.

Nyní se však Pirk vrací do důvěrně známého prostředí kliniky a operačních sálů. Za 10 let voperoval přednosta kardiocentra IKEM 274 umělých srdcí! Prvního pacienta přitom měl 3. dubna 2003. Dokud přístroj nebyl, umírala třetina lidí na čekací listině, nyní desetina. Také přežití s darovaným orgánem se díky přístroji zlepšilo.

Jak dlouho však bude ještě operovat, to Pirk netuší. "Nejspíš od toho budou jiní, aby mi řekli: Koukej už sypat, dědku, už se ti třepou ruce," říká uznávaný doktor, kterému to s Janem Fischerem příliš zkrátka nevyšlo.

versutus ( 13. dubna 2013 09:31 )

Pirku, pověst ti už dávno zkazil fakt, že jsi z čistě prospěchářských důvodů kdysi vstoupil do KSČ, stejně jako tvůj kámoš J. Fischer!

jaramila ( 11. dubna 2013 10:33 )

Ty tam jsou doby, kdy si lidi vážili politicky činných lidí. Dnes jsou politici pro lidi pouze k nas.ání, neboť je předem jasné, že z toho chtějí pro sebe jen těžit. Což není případ pana doktora Pirka.

arcaben ( 7. dubna 2013 08:48 )

Hups,příště si musím nejdřív přečíst příspěvky a potom psát,ale na druhou stranu je vidět,že je nás víc,co si myslí totéž...

arcaben ( 7. dubna 2013 08:47 )

Ne nadarmo se říká"Ševče drž se svého kopyta!!"Doktůrku neměl jsi si honit tričko v politice a věnovat se naplno svým pacošům!!

henryj ( 7. dubna 2013 08:25 )

Tak proč se .ere v čem neumí chodit. Známé pořekadlo se vyplatí!!! "ŠEVČE!DŘŽ SE SVÉHO KOPYTA!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa