Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Šťastný chovatel: Adoptoval jedovatého pavouka z banánů

Autor: vet - 
21. března 2013
16:26

Tomu se říká pavoučí štěstí. Místo smrtonosné boty čeká na samičku jedovatého pavouka láskyplná budoucnost. Africká pavoučice vyběhla z banánů na skladníky supermarketu v pražských Vršovicích.

Exotickou »krásku« lapila odchytová služba Městské policie hl. m. Prahy a sotva se její foto objevilo na internetu, rozdrnčely se telefony. Zájem o její adopci byl velký.

„Měl jsem štěstí, byl jsem první,“ radoval se včera Rudolf Kukač (48) z Roztok u Prahy. Celý zářil nad nohatým zvířátkem. Že je jedovaté mu prý nevadí. „Kousnutí není smrtelné. Nebojím se, ale respekt samozřejmě mám,“ dodává.

Slečna prý žádné jméno nedostane. „Pavoukům je nedávám. Mám napsáno, jak se jmenují latinsky, odkud je mám, jak jsou staří a kolik mají svleků,“ říká chovatel. Zbytečně se jich nedotýká, ale rád je pozoruje. „Jsou hezcí a úžasní lovci,“ dodává. Teď se má nač těšit. Pavouk z Ghany je zvláštní tím, že nespřádá pavučiny. „Z výšky terárka pozoruje kořist, třeba cvrčka, skočí střemhlav na něj, uchvátí ho nohama a kusadly,“ popisuje chovatel. Prozatím prý nechá »holčičku« zklidnit a o víkendu ji přestěhuje do nového terária.

zada ( 21. března 2013 19:36 )

I tenhle pavouček má na světě svou úlohu. Možná že je užitečnější než-li leckterý z lidí. Dobře, že se našel někdo, kdo se o něj postará. Fandím. Pavouky mám rád, ale jenom ty naše český - nosí štěstí. Neštítím se jich, naopak je obdivuji. Před tímhle bych ale měl asi taky respekt. No, je mu přáno šťastně dožít ..... Děkuji chovateli i sám za sebe)))).

chytrolin ( 21. března 2013 18:09 )

fuuuj no to je tedy něco pro nás arachnofobiky nechápu jednoho exspolužáka, jak nad tímhle nebo obdobnými fotkami může říkat ňuňuuu nebo vrnět blahem já bych couvala

libor123 ( 21. března 2013 17:36 )

 Ježíšmarja potkat tuhle mrchu tak je to její poslední potkání v životě a nikoho bych nevolal. To skladníci měli strach s tohoto mrněte?

Zobrazit celou diskusi