Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Březina u soudu: Za podvod mu hrozí 5 let

Karel Březina čelí další obžalobě
Karel Březina čelí další obžalobě  (Autor: Blesk - Petr Novotný)
Autor: ČTK, oj - 
20. března 2013
10:16

Bývalému náměstkovi pražského primátora Karlu Březinovi (ČSSD) hrozí pět let vězení. Na odměnách prý získal podvodem téměř 300 tisíc korun.

Obvodní soud pro Prahu 9 se dnes začal zabývat Karla Březiny (ČSSD). Podle žalobců pobíral od března 2007 do srpna 2011 neoprávněně plat za to, že byl předsedou dozorčí rady pražského dopravního podniku. Tuto funkci ale vykonávat nesměl, protože působil v dozorčí radě firmy Porcela Plus, na jejíž majetek byl vypsán konkurs. Březina podle obžaloby získal na odměnách minimálně 290.000 korun.

Působením bývalého náměstka v dozorčích radách firem v konkursu se již dříve zabýval také Obvodní soud pro Prahu 2. Obžaloba tehdy Březinu vinila ze zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. V podkladech pro zápis do obchodního rejstříku totiž podepsal prohlášení, že není v podobné funkci ve firmě, na jejíž majetek byl prohlášen konkurs, přestože byl členem rad společností Porcela Plus a Concordia. Tato podmínka přitom byla předpokladem pro působení v dozorčí radě společnosti Žižkov Station Development (ŽSD).

V současnosti stíhaný soudce Ondřej Havlín Březinu v listopadu 2011 osvobodil. Jeho rozhodnutí pak loni potvrdil odvolací pražský městský soud. Bývalý náměstek vinu od počátku odmítal. Řídil se prý radou právníka.

mirkazam ( 20. března 2013 15:15 )

Jak jinak, hrozí mu 5 let,a na konec se dovíme,že je sproštěn viny pro nedostatek důkazů... Tak se to přece praktikuje. Už si dělejte srandu s někoho jiného. A takový je to upřímný a čestný KSICHT.

mnpv ( 20. března 2013 14:44 )

Byl jiný a větší. Jen se o něm nepsalo.

mnpv ( 20. března 2013 14:43 )

Upřesni to, za komunistů se neschopní měli relativně dobře, protože na ně schopní dělali. Dnes, když se mají živit sami, jsou v zadeli a schopní si užívají. To fakt naštve.

wimr ( 20. března 2013 14:38 )

jednou tomu nikdo nebude chtít věřit jak jsme se tu za komančů měli jak prasata v žitě, A teď, zabiječky, prc.ačky, zlodějny, prostituce, bordel ani balkán

wimr ( 20. března 2013 14:35 )

už po pátý zproštěn, tak kterej prasečí rypák ho furt udává???

Zobrazit celou diskusi