Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pane, jste volný! Řekli muži, který neprávem seděl 23 let za vraždu

Autor: ČTK, šim - 
22. března 2013
16:27

Po neuvěřitelných 23 letech vězení se dostal na svobodu David Ranta z New Yorku. Za mřížemi byl za vraždu rabína, kterou podle nynějších zjištění nespáchal.

Nyní osmapadesátiletý Ranta byl odsouzen ke 37 rokům vězení v roce 1991 za údajnou vraždu rabína při nepovedené loupeži diamantů. Od počátku ovšem tvrdil, že je nevinný.

Až nyní však nové šetření prokázalo, že důkazy, které v době vynesení rozsudku nebyly k dispozici, Rantu zprošťují viny. Krom toho byl případ proti němu plný "fatálních chyb".

"Pane, jste volný," řekla Rantovi soudkyně Miriam Cyrulniková v brooklynské soudní síni. Jeho příbuzní včetně dcery, která byla v době vynesení rozsudku ještě dítě, okamžitě propukli v pláč a výkřiky radosti.

"Od začátku jsem říkal, že s tímhle případem nemám nic společného," řekl Ranta novinářům. "Právě teď si připadám, jako bych plaval pod vodou. Je to ohromné," dodal.

komenius ( 22. března 2013 23:42 )

Haiwatha je evidentně strašně chytrý, všemu rozumí, ke každému příspěvku utrousí něco že svých nevšedních vědomostí a pohrdlivě to doplní smajlíky. Z naší země je, jak píše mr.dník. Bude to tím, že nás opustil a my to tu bez něj prostě nezvládáme. Je ale milé, že mu to není lhostejné přestože je, jak uvádí,někde jinde a žije tak nějak lépe.

hiawatha ( 22. března 2013 20:57 )

Kdybych si z nich bral priklad, tak bych nebyl, kde jsem a nezil, kde ziju. V zadnem pripade bych s nimi nemenil. Jsem rad, ze uz v tom bor.delu nemusim byt. Jenze mi porad na me zemi zalezi, na rozdil od vas, kteri tam zijete a dopustili jste, aby se z nasi krasne zeme stal jeden obrovsky mr.dnik .

hiawatha ( 22. března 2013 20:53 )

Chudinko

hiawatha ( 22. března 2013 20:49 )

Jak vis, ze to jsou Fosterky? Takovy se daji koupit ve Walmartu za $12. Obleceni ma od rodiny a ty bryle asi taky. A zalezi na tom, kde sedel, ale jidla ve vezeni dostanou dost. Je mu 58 let a nejlepsi chlapske roky stravil v kriminale. Zivot ma temer za sebou. Tak o co ti jde?

namoroman ( 22. března 2013 20:44 )

Jsi jako mladej natvrdlej frocek... Poslední slovo má vždycky moje žena,tak si to tady kompenzuju

Zobrazit celou diskusi