Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karel Březina je nevinný, rozhodl pražský soud

Bývalý první náměstek primátora Karel Březina (ČSSD) byl zproštěn viny
Bývalý první náměstek primátora Karel Březina (ČSSD) byl zproštěn viny  (Autor: Foto Blesk - Tomáš Vrbenský)
Autor: ČTK - 
25. listopadu 2011
09:31

Bývalý náměstek pražského primátora Karel Březina (ČSSD) byl zproštěn obžaloby ze zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Kauza souvisí s jeho působením v dozorčích radách firem.

Policejní obžaloba ho viní, že při nástupu do dozorčí rady firmy Žižkov Station Development zamlčel dřívější působení ve statutárních orgánech společností Porcela Plus a Concordia. Problém je ale v tom, že obě firmy skončily v konkurzu a Březina tudíž nesměl podle obchodního zákoníku působit další tři roky v čele jiných firem, tedy ani v radě Žižkov Station Development. Výjimku by měl náměstek pouze v případě, že by své působení nahlásil, to však neudělal.

„Nechával jsem si udělat dvakrát právní analýzu, která mi řekla, že není žádný problém v tom, abych vstoupil do Žižkov Station Development,“ obhajoval se Karel Březina s tím, že trvá na své nevině.

Obvodní soud pro Prahu 2 v pátek jeho námitky uznal a zprostil ho obžaloby. V den jeho devětatřicátých narozenin mohl dostat jako dáreček půlroční podmínku a peněžitý trest, jak navrhoval státní zástupce. Rozhodnutí soudu je nepravomocné a lze se proti němu odvolat.

joudajoudovy ( 26. listopadu 2011 11:34 )

A proc neee??? Kdyz soudci dal vsimne. Kolik ? 1-5milionku?? Zadny problem pro nenazraneho obcana. "Ja na brachu, bracha na mne" "Ruka, ruku myje".... Co je na podobnych kauzach zajimave, ze soudy rozuhoduji ve prospech supaku a jednani probiha zavratnou rychlosti. Obycejny obcan, se soudi nekolik let a nakonec, i kdyz byl poskozenym, soud prohrava a plati tucne soudni poplatky. Pri vzpomince na reseni spravednosti po cesku, mam problem s udrzenim sveracu a stavam se pokalenym, pomocenym i poblitym obcanem Ceske republiky.

01380138 ( 25. listopadu 2011 17:56 )

to se dalo čekat přeci ho neobžalují když by pak promluvil to byla fraška a škoda času

gogo ( 25. listopadu 2011 15:51 )

Březina je nevinný ?? Jestli jsem si to nemyslel !! Kolipak ho stálo toto rozhodnutí soudu ?

manizna ( 25. listopadu 2011 13:51 )

je to pravda či mám špatné brýle?

black7011 ( 25. listopadu 2011 13:35 )

Váha nevinnosti v ČR je přímo úměrná váze peněz. PS:prosím zavést do učebnic na ZŠ,děkuji....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa