Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Výbuch domu ve Frenštátu: Úkladná vražda? Podezřelý byl v exekuci!

Autor: shp, Slávka Červená - 
18. února 2013
18:28

Za výbuchem domu ve Frenštátu mohla stát exekuce hlavního podezřelého Antonína B. (†62). Tvrdí to jeho sousedé. Podle jedné z vyšetřovacích verzí chtěl muž své sousedy kvůli exekuci zabít a zabarikádoval kvůli tomu i několik východů.

Dle sousedů byl Antonín problémový a agresivní soused. I když ho policisté vyšetřují jako hlavního podezřelého, že za jeho násilným činem mohla být exekuce, zatím nevědí. Sousedé však mají jasno. „Ten byt už exekutoři vydražili. On přišel o střechu nad hlavou. Rozhodl se ale, že nikomu byt nenechá,“ řekl jeden ze sousedů TV Nova.

Opustila ho manželka

„Několikrát ho navštívili takoví divní lidé. Nevím, jestli to byli exekutoři nebo vymahači. Já jsem se mu raději vyhýbala,“ dodala televizi sousedka. Za viníka smrtícího výbuchu a následného kolapsu domu Antonína viní skoro všichni jeho spolunájemníci. Podle nich od něj dokonce před nedávnem odešla žena.

Zákeřně zabarikádoval východy

Někteří lidé nemohli z vybuchujícího domu dokonce ani utéci. Místní se domnívají, že Antonín záměrně zabarikádoval východy, aby při výbuchu zemřelo co nejvíce lidí. Podle vyšetřovatelů bylo v domě několik ohnisek požáru. Jedno v bytě, druhé ve sklepě a další na jiných místech. To by nasvědčovalo i vyšetřovací teorii, že byl výbuch úkladnou vraždou.

Patřily ostatky dvěma lidem?

Záchranáři dnes v pět hodin odpoledne na místě ukončili práce. Po důkladném prohledání nenašli žádné tělo. Policisté mají teorii, že ostatky, které včera našly, nepatřily jednomu dospělému, ale dvěma. „Bude to muset potvrdit pitva. Objekt budou nadále hlídat policisté,“ řekla Blesk.cz mluvčí policie Soňa Štětínská.

altafiny ( 19. února 2013 12:00 )

Dobrý den,víte,celý problém je v našem systému...Město prodalo byty,lidé si MUSELI na to vzít úvěr,protože málokdo na to měl.No a pak to šlo asi jako u nás-musí se zateplit a vezme si společenství tedy úvěr v řádech milionů.A i když na schůzi nesouhlasíte s tím,aby se vzal úvěr,protože na splácení nebudete mít peníze,stačí 75% kladných hlasů od vlastníků bytů a úvěr se vezme i kdyby jste se postavili na hlavu-a nikoho bohužel nezajímá,že Vás zadlužil tak,že skončíte nakonec v exekuci. Tím v žádném případě nechci omlouvat čin,který dotyčný pán pak provedl,ale parlament vypustil zákon,který může zlikvidovat v podstatě každého nemajetného vlastníka bytu tak,že skončí v exekuci.Nedivte se tedy,že byl naštvaný na všechny v domě...Jak už jsem psal,je idiot,že to řešil tímto způsobem,ovšem hlavní vinu na tom nesou nedomyšlené"výplody"našich poslanců,že pustí ven zákon,kdy vás může 75% nájemníků v podstatě udělat bezdomovcem... Stalo se mi úplně to samé,jen jsem to řešil tak,že už tři roky jako bezdomovec žiju.

arismendo ( 19. února 2013 11:27 )

Je to hrozné může za to tato doba zlodějů tunelářů a lemplů ,toto je bohužel jenom hnusnej důsledek ,někomu rupne v bedně a je hotovo ,pokud nedostane odbornou pomoc ,což tady nehrozí ,zdravotnictví je rozkradené a vytunelované i plomby budou chtít platit ,je to horší než v Polsku ,osobně vidím jen oběti a důsledky ,snad až vyhraje volby KSČM tak bude lépe nechápu proč někdo protestuje asi mu přijde ,že je zla ještě málo.

znalec ( 19. února 2013 09:33 )

žádné z médií nevysvětlilo, proč vlastně k tragedii došlo: ten cvok Antonín Blažek nenáviděl k smrti sousedy - ostatní majitele bytů v domě č.p.39.On sice byt vlastnil, ale neplatil povinné platby, tak ho společenství vlastníků bytů v domě dalo k exekuci na byt. Dražba měla proběhnout 22.2., prohlídky bytu vypsané na 13.2.2013.Ten člověk byl bez sebe takovou nenávistí, že udělal to, co udělal.MOžná, že šlo částečně předpokládat, že ten blázen nějak svoje hrozby naplní, ale policie by stejně na základě nějakých podání nereagovala, takže tragédie byla bohužel výsledkem chorého mozku a předem asi nešlo předejít...

japos22 ( 19. února 2013 08:07 )

Chtěl jsem napsat, byl to jen člověk se svými slabostmi, ale nikdy by se nemělo opomenout zmínit, že nasazoval svou kůži a udělal hodně dobrého a poctivého

hofihofi ( 19. února 2013 02:17 )

A nemyslis si, ze se posmivat nekomu, ze je chrchla, kdyz prodelal tezkou operaci plic a ke ktere prisel v kriminalech, kde sedel za prozikomunisticke nazory je od tebe dost debilni. On ti udelal cr bez komunistu, cos udelal ty, ze se vysklibas? Mas to znacne vymastene.

Zobrazit celou diskusi