Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Únos Michalky z Trmic: Padne dnes rozsudek?

Matka malé Michalky jede do Německa
Matka malé Michalky jede do Německa  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: ČTK, ljš - 
18. února 2013
12:32

Mladé mamince z Trmic na Ústecku připravili několikadenní peklo. Teď čekají únosci malé Michalky u německého soudu v Koblenci na rozsudek. Zda padne již dnes, ale není jisté, jednání se protahuje.

S více než hodinovým zpožděním začalo dnes u zemského soudu v západoněmeckém Koblenci možná poslední stání v procesu s německým párem, který je obžalován, že loni unesl novorozenou holčičku z Trmic na Ústecku. Zda ještě dnes padne rozsudek, není jisté.

Jednání bylo hned na začátku přerušeno, aby si soud opatřil překlad vyjádření nemocnice v Teplicích, zda v ní obžalovaná Melanie-Christin Maria Bernhartová podstoupila zákrok po samovolném potratu. Žena tvrdí, že v tomto zařízení absolvovala takzvanou kyretáž (částečné odstranění děložní sliznice), po níž dál před rodinou předstírala těhotenství, na jehož konci byl únos malé Michaly.

Nemocnice v Teplicích však ve vyjádření odmítla, že by v ní obviněná kdy byla. Obhájkyně Bernhartové nicméně předložila prohlášení jistého lékaře ze severočeského města, že obžalované zmíněný zákrok provedl a nechal si za něj zaplatit přes 500 eur (12.600 Kč). Soud poté jednání znovu přerušil.

Soud se protahuje

Podle původního plánu měly v soudní síni dnes nejprve zaznít závěrečné řeči obhajoby a obžaloby, po nichž měl soudce vynést rozsudek. Podle obhájce obžalovaného ale soud o tom, zda verdikt padne ještě dnes nebo jindy, rozhodne až během přestávky po závěrečných řečech. Na ty však ještě ani nedošlo.

Mediálně ostře sledovaná kauza začala v červenci 2012, kdy neznámá dvojice v Ústí nad Labem unesla tehdy osmnáctidenní holčičku z kočárku přímo před očima její matky. Po několikadenní rozsáhlé pátrací akci se policii podařilo děvčátko nalézt v porýnském Neuwiedu na západě Německa a zatknout oba únosce.

Bernhartová i její partner Uwe Reinecker se k činu už dříve přiznali. Za únos dítěte jim hrozí až pět let vězení; za krádeže automobilů, podvod a falšování dokumentů, z nichž jsou také viněni, dokonce až deset let.

zelena.karkulka ( 18. února 2013 20:38 )

voe,kdo by to jedl

zelena.karkulka ( 18. února 2013 20:38 )

satanklaus ( 18. února 2013 19:33 )

Michelle je ve Francii mužské jméno, ženská obdoba ve Francii je Michaela. Michelle se jako ženské jméno používá v Německu. Viděla jsi tu "únoskyni"? Pokud ano, neni mi jasný proč jsi otázku položila.

abstergo ( 18. února 2013 19:20 )

Michelle je sice francouzské jméno jako fík, ale řekni mi, proč by si někdo z Německa kupoval cikánské dítě?

satanklaus ( 18. února 2013 19:08 )

Děcko s německým, německy psaným křestním jménem "unese" němka Jako vti pdobrý Realita? To dítě bylo odnošený na prodej konkrétní osobě. Pak se matinka začala cukat, chtěla víc, přepískla to a je z toho případ únosu. Co teď s tím? Nejít o cigány, bylo by to jednoduchý. Pravda je dost zřejmá. Jenže cigáni jsou u nás chráněný....Tak se to musí zamotat, zamlžit, z Michelle dělat vytrvale Michalku a snad to projde.....s odřenejma ušima.....ale projde....

Zobrazit celou diskusi