Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Únosce Michalky se přiznal: Holčičku jsem z kočárku vzal já!

Autor: simao, ČTK, raj - 
16. července 2012
20:15

Potvrzeno, zadržený Uwe Reiniker (50) je skutečně jedním z únosců malé Michalky, jejíž nedobrovolnou cestu z Ústí do Německa a zpět sledovala napjatě média u nás i v zahraničí. Druhým pachatelem je jeho družka (47), oba se ke krádeži miminka přiznali.

Pachatele únosu malé Michalky z Trmic na Ústecku již policie má. Německý pár, který má únos na svědomí, se k činu přiznal. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na státní zastupitelství v Koblenci.

Uwe Reiniker, padesátiletý muž z Durynska, holčičku před očima její matky unesl přímo z kočárku 4. července a se svojí o tři roky mladší partnerkou s ní odjel do šest set kilometrů vzdáleného porýnského města Neuwied nedaleko Koblence.

Tam v jednom bytě našla před týdnem Michalu policie a dvojici únosců zatkla. Od té doby jsou ve vyšetřovací vazbě. Důvod únosu ale stále není znám, německá policie by ho však měla objasnit. Dvě možné spolupachatelky jsou vyšetřované na svobodě.

Návrat Michalky se neobešel bez problémů

Michalka mezitím konečně dorazila domů a je již se svou s rodinou, která pro ní vyrazila do Německa v pátek večer, jakmile policisté potvrdili, že testy DNA matky, otce i holčičky sedí.

Matku Bělu přivezlo na hranice policejní auto, ze kterého přesedla ke svým příbuzným a společně poté pokračovali dál do německých Drážďan. Tam si vyzvedli dokumenty potřebné k převozu Michalky a pak směřovali dál až do Koblence.

Pozornost médií, která je chtěla doprovodit, nesli nelibě. Fotografovi a redaktorce Blesku dokonce vyhrožovali, že jim propíchají gumy u auta. Doma mezitím vrcholily přípravy na návrat ztracené holčičky. Rodina vyzdobila dům transparentem s nápisem Vítej, Miško a balonky.

Když auto s matkou a holčičkou po více než 12 hodinách přijelo o půlnoci k domu, vítal je mohutný potlesk a jásot. Michalka i její rodina se konečně probudili ze zlého snu.

kinggorgoroth ( 18. července 2012 22:41 )

...třeba jim s tím pomáhal a teď to prasklo.)) Tak a to mě teď asi zavřou, žejo, když jsem si rejpnul do nedotknutelných ? To je ale zvláštní rozuzlování. To by fakt nikdo nečekal. Celý národ a část světa si myslí totéž co mi tady, ale cituji: "Já ji mylůju upně nejvyc na svjětě" To je ale doják. Kam se hrabe Esmeralda. Fuj tajbl. Ovšem zase nadruhou stranu, škoda že to nevyšlo. Třeba bychom se těch parazitů zbavili. Na vši ORTHOSAN a na NETAHAVÝ cikány baráky v germánii, to je slušný kšeft, no ne ?

zelena.karkulka ( 17. července 2012 18:38 )

úmysly měli jen ty nejlepší

zelena.karkulka ( 17. července 2012 18:37 )

řekne,že měla laktační psychozu a ten němec ji zhypnotizoval

zelena.karkulka ( 17. července 2012 18:35 )

no to se nediv

abzk ( 17. července 2012 13:45 )

Na fotkách u novýho článku vypadá Běluše s Michelle zdrchanějc než v době kdy "nevěděla" co s ní je a jestli jí ještě uvidí

Zobrazit celou diskusi