Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nově zvolený prezident Miloš Zeman: Grebeníček je podle mě neostalinista

Autor: Jitka Pecharová, mok - 
9. února 2013
17:28

V Pardubicích měli v sobotu pěkně na pilno. Dopoledne tam totiž dorazil budoucí prezident Miloš Zeman, aby se zúčastnil uzavřeného jednání Zemanovců. Po zcela klidném zasedání, Miloš Zeman rozvířil tiché sobotní odpoledne na následné tiskové konferenci, kde označil poslance Miroslava Grebeníčka za neostalinistu.

Čestný předseda strany dorazil do Pardubic v 11 hodin a po vystoupení z vozu se pozdravil s krajským předsedou Zdeňkem Štenglem. "Dobrý den, pane prezidente, vítám Tě v Pardubickém kraji," řekl Štengl Zemanovi při zdravici. Poté se budoucí prezident zapojil s členy strany do jejich uzavřeného jednání, na jehož programu je mimo jiné volba krajského vedení a delegátů.

Zemanovo vystoupení v Pardubicích bylo zřejmě jeho poslední pracovní zastávkou před jeho dalším odpočinkem. Po jednání by měl vyrazit opět na Vysočinu a užívat si týden volna. "Předpokládám, že to asi bude na delší dobu poslední celý týden na Vysočině a je potřeba se připravit nejen na inauguraci. Předpokládám, že budu mít mnoho milých setkání s představiteli dalších organizací a s výraznými osobnostmi našeho veřejného života," řekl Zeman.

Miloš Zeman hodlá kromě krajské konference SPOZ v Pardubicích navštívit i obdobné jednání ve Zlíně, kde se sejde druhá ze stranických organizací SPOZ, jimž se podařilo v krajských volbách dostat přes pět procent. Řekl to dnes novinářům po návštěvě pardubického jednání.

"Já se řídím zásadou, že je třeba ocenit úspěch a preferovat ty, kdo na základě volebních úspěchů tohoto výsledku opravdu dosáhli," uvedl čestný předseda Strany práv občanů - zemanovci Zeman.

Grebeníček je neostalinista

Miloš Zeman se na zasedání také vyjádřil k pátečnímu výroku poslance KSČM Miroslava Grebeníčka o Janu Palachovi. Označil ho za neostalinistu podobného těm, kteří se v době Palachova upálení dostali do vedení strany. "Já si myslím, že v době kdy Jan Palach uskutečnil svůj protest, už reformní komunisté opouštěli scénu a na jejich místa nastupovali neostalinisté, jako je podle mého názoru pan Grebeníček," řekl na tiskové konferenci po ukončení zasedání Zeman.

Video  Miloš Zeman se vyjádřil k výroku Grebeníčka  - Bleks - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Video  Příjezd Miloše Zemana na zasedání v Pardubicích  - Blesk - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

dzery ( 10. února 2013 14:06 )

picpa ( 10. února 2013 14:03 )

Proti Bártovi organizují puč. A kdo? Kdo asi? Kmotři. Vemte si fakta. Bárta jako bývalý ministr dopravy jim šlápnul na kuří oko. Podle zprávy Národní ekonomické rady vlády čili NERVu je stavba silnic, dálnic a dalších infrastrukturních projektů u nás předražena o 62 %. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR tvrdí, že 15 % z ceny veřejných zakázek představuje korupce. Takže diví se někdo, že jdou po Bártovi?

japir ( 10. února 2013 11:12 )

Tak diskutéři, myslím ýe není vše pravdivé co ti mladí tady blábolí. Já jsem ročník 1938 a tak vím jak se lidé chovali koncem války i po válce. Pravdou je že ti nejkovanější komunisti do roku 1953 své odpůrce ale i "soukmenovce" dle pokynů SSSR popravili, aby nepřišli o koryta. Ale to udělala Kočí a po ní Peake je docela trochu podobná sviňárna. Je to jen jiný způsob touhy po moci a pěkném korytu.

lennne ( 10. února 2013 11:10 )

Palach se upalil na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti, po okupaci Československa armádami států Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem /wikipedie/....takze tvrzeni, ze se upalil na protest proti KSC....je pitomost, staci jem umet cist......to co dela vlada je ucelove, boji se vzrustajicich preferenci komousu, protoze to pravice podelala

lennne ( 10. února 2013 11:03 )

tak taky najdi socialisticky bezdomovce , lidi bez prace, protoze tu makaji ukrajinci a dalsi pristehovalci za minimalni mzdu s radosti....nemam moc rada cigany, ale vsichni makali a meli kde, sice vetsinou pomocne stavebni a vykopove prace, ale makali.Driv byla vetsina lidi usmevava, spokojena lidi si pomahali a nic za to nechteli...a ted ....hnus.

Zobrazit celou diskusi