Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslanec Wolf měl jít na 6 let do basy: Sebral prachy a utekl! Do Karibiku?

Kam zmizel poslanec Petr Wolf? Do karibského ráje?
Kam zmizel poslanec Petr Wolf? Do karibského ráje?  (Autor: Archiv Blesku, ČTK, Profimedia.cz)
Autor: simao, INT - 
6. února 2013
10:35

Po poslanci Petru Wolfovi jako by se země slehla. Policejní pátrání je zatím neúspěšné a převládají spekulace, že již dávno není v Česku - zamířil prý nejspíš do Karibiku. A dobře informovaný zdroj blízký vyšetřování potvrdil, že před zmizením začal stahovat peníze ze svých účtů. Doslova každou korunu.

Poslanec Wolf se vyhýbá nástupu k výkonu trestu - za podvody s dotacemi v letech 2005 až 2007 a ve výši 11 milionů korun si od vrchního soudu v Olomouci vysloužil 6 let vězení a pokutu pěti milionů. Vězení se však usilovně vyhýbá a skrývá se neznámo kde.

Oficiální pátrání již vyhlásila i Policie ČR. Má v ruce soudní příkaz k Wolfovu zadržení. "Dosud se nepodařilo odsouzenému doručit výzvu k nástupu do výkonu trestu," prozradil důvod zatykače mluvčí ostravského krajského soudu Jiří Křivský.

Wolf skutečně není v Česku k zastižení. V Petřkovicích, kde má vilu, vídají sousedé úajně pouze jeho manželku Hanu, která dostala za podíl na čachrech s dotacemi pouze tříletou podmínku.

Útěk do Karibiku?

Čím dál tím častější jsou tak spekulace, že si Wolf dávno sbalil kufry a v Česku ho policie hledá marně. Podle TV Nova je pravděpodobná varianta, se kterou pracují prý i vyšetřovatelé - Wolf měl utéct do Karibiku, konkrétně do Dominikánské republiky, která však s Českem nemá uzavřenou smlouvu o vydávání.

Nahrávala by tomu informace, že než poslanec Wolf podle tohoto scénáře vyměnil českou zimu za karibské teplo, začal si stahovat prostředky ze svých účtů. "Vybíral peníze, které měl na různých účtech k dispozici," uvedl pro Právo zdroj, blízký policejnímu vyšetřování. A dodal: "Zřejmě sháněl doslova každou korunu."

S vycestováním by Wolf problémy neměl. "Panu docentovi pas odebrán nebyl, protože v průběhu dokazování k tomu nebyl důvod – řádně docházel, nebyly žádné problémy," prozradil Českému rozhlasu ostravský soudce Miroslav Mucha. 

kakamilek ( 6. února 2013 15:54 )

Huberte Fešáku (mimochodem velice povedený film) pochopte tam kde jste pobýval vy je na hony vzdáleno zařízením kam chodí V.I.P. a jejich excelence poslancí.

jindraa ( 6. února 2013 15:35 )

jindraa ( 6. února 2013 15:34 )

Pokud dostal k tomu, aby legálně odjel , dostatek prostoru, tak se není co divit. na jeho místě a s jeho penězi by to udělalal drtivá většina lidí. A to má ještě doma baráky a manželku, která je může v klidu prodat a odjet později za ním. Upřimně - nevadí mi to.

ivuska1 ( 6. února 2013 13:16 )

To je prekvapeni

frantacizek ( 6. února 2013 13:13 )

a koukali jste pod postel v jeho baráku? a po bordelech v Ostravě?

Zobrazit celou diskusi