Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dělostřelecký granát na Národní třídě. Policie uzavřela celou oblast

Autor: psch, ČTK - 
6. února 2013
13:09

Policie uzavřela centrum Prahy. Na staveništi na Národní třídě ve Spálené ulici našli nevybuchlý dělostřelecký granát z druhé světové války. Na místě zasahovali hasiči, policisté i pyrotechnik.

Oznámení o nálezu munice dostala policie ve 12 hodin. Národní třída a Spálená byly podle policejního mluvčího Tomáše Hulana uzavřeny asi hodinu pro osobní i městskou hromadnou dopravu, dočasně byly odkloněny tramvajové linky 6, 9, 18 a 22.

V nejbližším okolí nálezu byl prostor zcela uzavřen i pro pěší. Provoz metra zůstal po celou dobu zásahu zachován, soupravy ale už několik měsíců stanicí Národní třída kvůli výstavbě projíždějí.

Podle Hulana se jednalo o dělostřelecký granát, který měl průměr osm centimetrů a délku 60 centimetrů. Pyrotechnik granát odvezl z Prahy na místo, kde bude minuce zklividována.

V okolí stanice metra Národní třída ve Spálené ulici se staví obchodní a administrativní centrum Copa za více než tři miliardy korun. V místě archeologové už dříve našli gotické sklepy.

jarypadlo ( 6. února 2013 22:11 )

Temelíne-jsi pravo/levopisný debil!Vrať se do školy,ale pozor-ne do plzeňské rychlo-základky!

temelin ( 6. února 2013 13:26 )

Že by práce Knížete? Mě by zajímalo, kde vůbec je? Jak prohrál, tak je zalezlí jak Sysel a přemýšlí jak vymyslet již domluvený obchod s Germány. Teď to bude mít horší, už se vyděl jak bude chrápat na hradě a bude sledovat jak se Český národ mění na Rakousko.

Zobrazit celou diskusi