Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nečas a Nagyová u výslechu: Víme proč!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
21. ledna 2013
21:19

Premiér Petr Nečas (ODS) a jeho blízká spolupracovnice Jana Nagyová byli podle serveru Insider u výslechu. Obviňují totiž Nečasova politického odpůrce Karla Randáka, že to byl on, kdo zveřejnil výplatnice pracovníků úřadu vlády. Zda se však, že důkazy proto nemají...

Kauza odhalení platů a především výše odměn na Úřadu vlády pokračuje. Premiér Petr Nečas a jeho spolupracovnice Jana Nagyová museli v pátek k výslechu, aby ozřejmili, proč jsou přesvědčeni, že za jejich zveřejněním stojí Nečasovův politický odpůrce a někdejší šéf rozvědky Karel Randák.

Podle serveru Insider byli vyslýcháni v pátek 11. ledna, tedy v den prvního kola prezidentské volby. Nečas čelil otázkám vyšetřovatelů asi půl hodiny, šéfka jeho kabinetu o něco déle.

Obvinění

Randák je vyšetřován na základě domněnky, že to byl právě on, kdo převzal od asistentky Nagyové výplatnice a pak je zveřejnil. Podle policie tak ohrozil osobní údaje šéfky Nečasova kabinetu.

Výplatnice před rokem zveřejnil deník Insider. Ukázalo se, že Jana Nagyová dostává vysoké prémie. Například v březnu 2011 byla odměněna ke svému platu částkou 190 tisíc, v hrubé mzdě to pak celé dělalo 273 tisíc korun.

Důkazy nejsou

Zdá se ale, že obvinění Randáka je postavené na tvrzení proti tvrzení. Podle jeho advokáta totiž žádné důkazy nejsou. Nečas se ovodlával na novináře Istvána Léko, ten ale vypovidat odmítl.

rudyptak48 ( 22. ledna 2013 17:09 )

Tak nevím, zda Nečas je šéf mafie, nebo nějakého tajného spolku? Vláda vzešla z demokratických voleb, nebo ne? Vláda by měla mít za povinnost zveřejňovat platy svých zaměstnanců, včetně odměn. Je placena z veřejných prostředků, t.j. z daní nás všech. Žaloba by měla spíš směřovat proti Nečasovi. U nás je všechno obráceně. Odsouzen je poctivý člověk a vyznamenán zloděj a zločinec. Stejně je to i s Klausovou amnestií. Naše demokracie opravdu pláče.

reeh ( 22. ledna 2013 14:09 )

Tolja umí překvapovat - Jana Nagyová http://vtipy.netroof.eu/item/8388/tolja-neustale-prekvapuje/

blamal ( 22. ledna 2013 13:36 )

O žádném soudu není řeč, jde o vyšetřování. Navíc soud dal jasně najevo, co si o zatajování platů státních úředníků myslí, takže není co řešit. http://zpravy.ihned.cz/c1-56860770-kolik-berou-vladni-urednici-hrad-musel-platy-zverejnit- urad-vlady-zatim-nechce A jen pro info, plat ředitele ČD je 15 mega: http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/plat-reditele-cd-ma-se-pry-zvednout-az-na-15- milionu-rocne-906437 Stačí jen číst a trochu se orientovat v zákonech, toť vše.

jity ( 22. ledna 2013 13:08 )

Chytří a slušní lidé by se neprojevovali jako ty, lůzáku plný nenávisti.

jity ( 22. ledna 2013 12:19 )

Já se přiznám, že jsem váhala, z toho Miloše moc nadšená nejsem, ale když vidím jaký ksindl fandí KS, tak mám rozhodnuto. Úplně mi toho KS zprotivili a zhnusili, tím svým chováním a hnusnými názory, až si to možná kluk ani nezaslouží.

Zobrazit celou diskusi