Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenhle bachař, to je frajer: Chytil svého bývalého svěřence při krádeži

Pracovník vězeňské služby Jan Groh neváhal, a jako jediný se za zlodějem, z kterého se vyklubal jeho bývalý "svěřenec" z věznice, pustil
Pracovník vězeňské služby Jan Groh neváhal, a jako jediný se za zlodějem, z kterého se vyklubal jeho bývalý "svěřenec" z věznice, pustil  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
21. ledna 2013
20:37

Svědkem krádeže v mosteckém Centrálu se stal o víkendu Jan Groh z Loun, který pracuje ve věznici v Bělušicích. Neváhal, lumpa dostihl a peněženku, kterou ukradl prodavačce, získal zpět. Zjistil přitom, že lotr je jeho bývalý svěřenec.

„Byli jsme s přítelkyní na nákupech. Najednou jsme z jednoho z obchodů zaslechli křik a volání „chyťte ho, ukradl peníze“,“ popsal Jan Groh, který ani na chvíli nezaváhal a jako jediný se za zlodějem pustil. Vyběhl za ním z nákupního centra na ulici, kde se zloděj začal schovávat za stromy a sloupy. Bylo mu to ale málo platné. Jakmile vykoukl, Jan Groh na něj skočil a povalil ho na zem.

Řekl mu "pane veliteli"

„V tu chvíli jsem si uvědomil, že ho znám. Zeptal jsem se ho, zda byl v Bělušicích, a on to přiznal. Řekl mi, já vím, pane veliteli,“ vylíčil Jan Groh s tím, že od něj získal zpět ukradenou peněženku a pak ho nechal běžet. „Vím kdo to je. Na policii ho nebude problém identifikovat,“ dodal. Nevyloučil přitom, že šlo o jednoho z amnestovaných.

Zachránil téměř celou výplatu

Zloděj, který měl podle svědků ještě tři společníky, kradl v zadní části prodejny, kde byl sklad. Okradená prodavačka byla v šoku. Ještě když jí Jan Groh peněženku vracel zpět, nebyla sto mluvit. Podle její kolegyně v ní totiž měla téměř celou výplatu.

zadnice ( 22. ledna 2013 11:07 )

To určtě ne. S Jáklem to pracně "sesmolí", pustí zloděje na svobodu a nezodpovědní lidé je do basy vracejí!!!

francjosef ( 22. ledna 2013 10:33 )

To se asi nebude líbit tomu nafoukanci a sběrateli propisek.

cinderella1 ( 22. ledna 2013 05:41 )

cinderella1 ( 22. ledna 2013 05:39 )

co to?

odol ( 22. ledna 2013 03:47 )

Pri pokračovaní tohoto príbehu,by mali nasledovať ešte dve veci: -tento príšlušník VS ČR by mal byť za svoj čin čo najskôr potrestaný,aby sa výchovný účinok neminul výchovnému pôsobeniu v zmysle hesla:Chceš mať problémy?Urob niečo pozitívne pre spoločnosť.Veď spravodlivosť v podstate existuje-tí,ktorí v ňu veria budú skôr alebo neskôr potrestaní... -mal by uvedomele požiadať svojho zamestnávateľa,aby mu stiahol zo mzdy časť služobného prijmu,pretože u zadržaného nedošlo vplyvom pôsobenia vo výkone trestu ku zlepšeniu a po ukončení výkonu trestu tento pokračoval v trestnej činnosti...

Zobrazit celou diskusi