Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Lupič z benzinky poslal SMS, že ho žena s dětmi opouští: Šel na smrt dobrovolně?

Autor: Ivana Žáková - 
18. ledna 2013
05:00

Lupič, který v úterý večer přepadl benzínku v Karviné, zřejmě tímto v Česku nevídaným způsobem spáchal sebevraždu. Řešil tím podle sousedů a známých vleklou rodinnou krizi. Několik hodin před smrtí prý dokonce poslal SMS, že ho žena s jejich sedmiletými dvojčátky opouští.

Marián K.(†32), který s nožem zaútočil na čerpadláře Radka J. (44) chtěl tímto činem především provokovat. To se mu také podařilo, strážník ho zastřelil. Jak Blesk vypátral, důvodem tohoto činu, byl pravděpodobně rozchod se ženou.

Poslal prý SMS, že ho rodina opouští

Hornický předák Marián K. (32) z Petrovic u Karviné podle rodinné přítelkyně neunesl fakt, že ho chce žena i s dvojčaty (7) opustit. „Nebyl to zlý člověk, hodně pracovitý, ale když se napil, byl útočný. Ženu slovně napadal i před dětmi a s nožem už vyhrožoval vícekrát,“ řekla žena.

Myslí si, že Marián benzínku vyloupit nešel. „Pár hodin předtím mi napsal SMS zprávu, že už je definitivní konec, že ho žena i s dětmi opravdu opouští. Pak jsem se dozvěděla, s noži doma ohrožoval rodinu těsně před tím, než odjel autem pryč,“ sdělila dále žena.

Sousedé: Křik a hádky

Také sousedé Blesku potvrdili, že z domu se poslední dobou velmi často ozývaly hádky a křik. „Policajti už u nich zasahovali vícekrát. Nebylo nic obvyklého, že ona před ním utíkala i do polí, kde se pak usmiřovali,“ řekli sousedé.

Jako Damoklův meč visely nad horníkem také starosti s rodinným domkem, který před více než třemi roky koupil. „Dal za něj zbytečně moc peněz a on to věděl. Dům byl ve velmi špatném stavu a tak na něm celou dobu i s rodiči dřel. Vzal si hypotéku,“ prozradili další sousedé.

Zastřelte mě!

O tom, že chtěl Marián K. zemřít, je přesvědčen i taxikář a svědek tragédie Aleš Brzoska, který strážníky zavolal. Podle něj se útočník choval celou dobu podivně. Z auta, v němž podle zdroje Blesku měl další nože, vystoupil v mrazu jen v tričku. Pumpaře za pultem ohrožoval nožem a žádal, aby zavolal policajty, že chce, aby ho zastřelili.

Před strážníky pak hrozil, že čerpadláře rozkuchá a píchl ho do ruky. V obavě o život pumpaře pak jeden ze strážníků vystřelil. Ze tří výstřelů dva zasáhly útočníka do břicha.

e.44 ( 18. ledna 2013 13:24 )

Kvůli tomu abys svojí neschopnost rozumně odpovědět "vysvětlila", klidně sama sebe usvědčíš ze lhaní a reaguješ Prostě seš jenom praštěnej ukecanej trotl

e.44 ( 18. ledna 2013 11:46 )

Ona neni ani tak založená, jako blbá Už mi dluží odpověď asi na padesát otázek

mrum ( 18. ledna 2013 11:11 )

A to měli čekat, až třeba smrtelně bodne toho zaměstance?

mrum ( 18. ledna 2013 11:09 )

Na chlast měl a na sms přítelkyni taky...

mrum ( 18. ledna 2013 11:08 )

Postup policie tentokrát úplně v pořádku. Nedělejte chudáka ze zloděje. Co to bylo za přítelkyni? Milenka? Na chlast měl, a na splátky ne? Škoda ho není. Jsem MOC RÁD, ŽE SE PRACOVNÍKOVY BENZÍNKY NIC NESTALO. Jak by k tomu přišel?

Zobrazit celou diskusi