Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž (†32), který přepadl pumpaře, prý křičel: Neboj, chci, aby mě zabili policajti!

Autor: tis, oj - 
20. ledna 2013
05:00

Kriminalisté se snaží zjistit, co předcházelo dramatické loupeži v Karviné. V úterý tam lupič Marian Král (†32) s nožem v ruce přepadl benzínovou pumpu. Podle vyšetřování se mohlo jednat o podivnou sebevraždu. „Neboj, nic se ti nestane, chci jen, aby mě zabili policajti,“ řekl údajně pumpaři. Muž dvanáct let pracoval jako horník a měl osmiletá dvojčata. Údajně měl ale velké problémy s alkoholem.

V úterý krátce před 22. hodinou přišel do benzínové čerpací stanice v Karviné muž. Obsluhu benzínky začal ohrožovat nožem. Přivolaní strážníci se rozhodli k užití donucovacího prostředku – hrozby střelnou zbraní.

Policista několikrát dvaatřicetiletého muže vyzval, aby nůž odhodil a vzdal se, ten však neuposlechl. Strážník měl na rozmyšlenou jen několik vteřin. Vzápětí, aby neriskoval život přepadeného pumpaře, několikrát vystřelil. Přivolaný lékař už útočníkovi nedokázal pomoct.

„Dosud nebyly zjištěny informace, které by nasvědčovaly užití střelné zbraně strážníkem v rozporu s platnou legislativou," uvedla pro server policejnidenik.cz krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

"Kriminalisté se zabývají i možnými motivy původního protiprávního jednání dvaatřicetiletého muže, které mělo zákroku předcházet. V úvahu nyní připadá jak násilný motiv, tak potencionální sebevražedné jednání,“ dodává Holčáková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 20. ledna 2013 22:06 )

Přání se mu splnilo,takže je vlastně vše ok

evalina ( 20. ledna 2013 18:12 )

thomasino super

tarot666 ( 20. ledna 2013 17:00 )

Zdravim.Mezi lidma nyni koluje stará prolhaná kur.va andreavalnikova a přemmýšlí jak okrást lidi.Dále má problém,že ji smrdí pi.ča a táhne ji smrad z tlamy a nemůže si ten puch vynachválit.Doporučuji se ji rychle vyhnout,brzy už to nebude možné....

moiaza ( 20. ledna 2013 16:37 )

Orneli, Orneli. Hodil by ses na hrad. Se svou hloupostí a ubohostí, by Tě udělali klidně premiérem.

andreavalnikova ( 20. ledna 2013 14:50 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si vydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenaBoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, brzy to uz nebude mozne!

Zobrazit celou diskusi