Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V centru Londýna se zřítil vrtulník: Narazil do jeřábu a explodoval

Autor: ČTK, oj - 
16. ledna 2013
10:14

V centru Londýna se zřítil vrtulník. Narazil do stavebního jeřábu, dopadl na dvě auta a explodoval. Podle britských médií zemřeli dva lidé, další dva jsou zranění.

Vrtulník se zřítil na silnici nedaleko nádraží Vauxhall v rušné oblasti jižně od řeky Temže kolem deváté hodiny našeho času. Nádraží bylo uzavřeno. Na místo, nad kterým se vznášel hustý dým, vyrazilo na 60 hasičských vozů a desítky sanitek.

Podle britské zpravodajské televizní stanice Sky News byl ve zříceném vrtulníku jeden pilot. Televizní záběry ukazovaly ulici v místě dopadu s troskami stroje v plamenech, které poškodily přilehlou budovu. Silný požár zničil podle BBC také nejméně dvě auta.

Podobný incident zažilo minulý týden i Německo. Na dálnici A6 nedaleko města Schwäbisch Hall v Bádensku-Württembersku se zřítil vrtulník, který předtím zavadil o vedení vysokého napětí a po dopadu se vznítil. O život přišel jen pilot vrtulníku. Do kolize s padajícím vrtulníkem se dostal jeden řidič nákladního vozu, z nehody ale vyvázl jen s lehkým zraněním.



londynskypes ( 17. ledna 2013 05:21 )

jsou to ochlastove prvni tridy

londynskypes ( 17. ledna 2013 05:21 )

minulo me to

donchicho ( 16. ledna 2013 16:51 )

Skoda jen ,ze na miste samem nebyl nikdo z nasich politiku.Bylo by o par stenic mene..... Takhle to odserou ti slusni...

londynskypes ( 16. ledna 2013 16:03 )

sklapni

barbatus ( 16. ledna 2013 12:37 )

Chválabohu, že jen explodoval. Horší by bylo, kdyby vybuchl.... Ovcšem co palivová nádrž, ta vydržela celá? A kdo dal na palubu výbušninu, když explodoval vrtulník?

Zobrazit celou diskusi