Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lukáš (33) z Valdic: Bachaři střeží? Ne, slouží vězňům!

Autor: Jiří Čada - 
16. ledna 2013
21:41

Velký ohlas vyvolal včerejší článek Blesku o poměrech ve valdické věznici. Vězni mají na celách mobily, klidně se fotí a dozorci jsou slepí a hluší. Proč také ne! Vždyť za doručení zásilek pro vězně mají údajně pěkné peníze. Za mobil 5 tisíc...

Bývalý „mukl“ Lukáš Vojík (33) opustil české věznice po dlouhých 11,5 letech. Nejdéle času strávil v té poslední, valdické věznici. Právě odtud napsal desítky stížností na poměry panující v českém vězeňství.

„Všechno to psaní bylo marné. Přestože se jednalo především o stížnosti na porušování lidské důstojnosti, zůstaly bez odpovědi,“ říká po létech statně vyhlížející muž.

Proto také nyní bývalý vyučený autolakýrník a dřevorubec pro Blesk o poměrech ve věznicích promluvil. První tři roky prý dostal za nepovolené kácení lesa. Zbylých osm a půl roku pak vyfasoval už v samotném kriminále za různé rvačky. Teď na svobodě hledá práci.

„Oni mají skvělý přivýdělek. Stačí, aby pronesli měsíčně do věznice pouhé čtyři mobily a k platu zhruba pětadvacet tisíc korun si přivydělají dalších dvacet,“ tvrdí Lukáš.

Mobilní telefony si vězni vybírají přímo z katalogů, nebo z internetu na mobilech.

Dlouho ve Valdicích byly šlágrem čínské hodinky se zabudovaným mobilem.

„Než to prasklo, že je v nich i mobil, tak jsme je nosili přímo na ruce. Bachaři ti vybraný mobil venku koupí a včetně nabíječky přinesou až na celu. Pochopitelně bez krabice. Měli zřízené účty u rakouské sázkové kanceláře, kam jsme jim ty peníze převáděli. Oni si je pak stáhli na své účty,“ popisoval Lukáš vězeňské transakce.

Jerr ( 28. března 2018 23:17 )

Setkal jsem se též s Lukášem Vojíkem a to právě ve věznici Valdice kde měl Lukáš rozsudek soudu který jsem osobně četl.Jen bych pro přesnost dodal to, že poškozený vězeň byl tzv. PRCAČKÁŘ Lukáš ho zbil a do zadku mu nacpal násadu od smetáku.Dostal za to šest a půl roku a další dva roky si vydělal za to že praštil dalšího vězně a vzal mu tabáky které mu dluží.Pokud vím tak žádné problémy neměl a ve Valdicích si žil hodně nad poměry.Je rozdíl o něčem slyšet nebo to mít ověřené.Nejsi to náhodou právě ty ten ***lník?

jindrich.d. ( 5. dubna 2013 13:20 )

Čirou náhodou jsem zahlédl Váš článek s názvem "Lukáš (33) z Valdic: Bachaři střeží? Ne, slouží vězňům!" Ve světle vězeňské služby je tento článek zcela pravdivý a naše vězeňsví je natolik zkorumpované, že by stálo za úvahu vyhlásit veřejnou soutěž z řad bývalých vězňů o nej.... věznici v ČR. Sám jsem a přiznám, že svojí vlastní vinou byl před 10ti lety odsouzený k 6ti letům za podvod z kterého jsem strávil ve výkonu trestu jakožto prvotrestaný skoro 4 roky svého života. Za tu dobu jsem prošel celou řadou věznic a setkal jsem se s celou plejádou vězňů včetně zmíněného Lukáš Vojíka. Pokud pan Vojík poukazuje na prohnilý systém fungování vězeňství a dávám mu zcela za pravdu, ale pokud o sobě tvrdí, že zbývajících X let navíc, strávil ve vězení za rvačky, zcela jistě lže. Byl jsem s tímto člověkem ve věznici Bitýz - Příbram. Pan Vojík si hraje na "kápo", ale už zapomněl dodat, že z této věznice byl za trest za znásilnění spoluvězně, eskortován právě do věznice ve Valdicích. K tomuto incidentu došlo o vánocích po konzumaci alkoholu, který je v každé věznici zcela běžně k dostání. Okrádal další spoluvězně, jelikož na svobodě neměl nikoho, kdo by mu pobyt ve věznici zpříjemnil. Vím, že za toto znásilnění se kterým mu pomáhal další odsouzený, byl odsouzen k mnoha letům dalšího žaláře. Samozřejmě, že jeho pobyt ve Valdické věznici mu byl náležitě opepřený jak ze strany odsouzených tak ze strany bachařů, jelikož toto se ve věznici nikomu a nikdy neodpouští. Pan Vojík po té strávil hodně dlouhou dobu na tzv. izolaci, aby vůbec přežil soužití s ostatními. Chci jen poukázat na to, že ti co nejvíce křičí a poukazují na bolest českého vězeňství, by se v prvé řadě měli zamyslet nad sebou!!! Čtenář Jindřich.

jimka ( 17. ledna 2013 12:36 )

kobyla 1 - tys byla v USA, že víš, jaký tam je bordel. Kdyby si naši páni nahoře vzali příklad z USA konkrétně v Texasu, tak by si vězni sakra rozmysleli, zda budou zabíjet, znásilňovat atd. Tam neexistuje žádná posilovna,televize, mobily, kafe a válení se celý den. Musí pěkně makat, aby si vydělali na skromné živobytí v base a hlavně, aby měli na dluhy, které mají za trestnou činnost. A vybavení cely? Spí v hangáru všichni pohromadě v zimě v létě.Když si na něco stěžují, tak se s nimi nikdo nezabývá, nikdo je nenutil páchat trestnou činnost. Kobyla 1-nejdříve si něco zjisti a pak tady piš ty svoje bludy.

lunatic ( 17. ledna 2013 11:45 )

Musím pouze konstatovat,že pan Andrej BABIŠ je tomu pánovi na fotce tak - nějak i podobný ...

hofihofi ( 17. ledna 2013 09:53 )

Pro naivky typu fortin - dopisy musis odevtdat nezalepene, ty jsou zkontrolovany a pak teprce poslany, kdyz bachari nechteji, tak to neposlou, a nacerno takovy dopis take nelze, takze si stezuj na lamparne.

Zobrazit celou diskusi