Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž přepadl v Karviné benzínku: Strážník ho zastřelil

Strážník karvinské městké policie zastřelil v noci lupiče
Strážník karvinské městké policie zastřelil v noci lupiče  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, ljš - 
16. ledna 2013
09:30

Velmi dramatické chvíle prožila v noci obsluha a zákazníci beznínky v Karviné. Neznámý muž se ji pokusil vyloupit. Když na místo dorazili strážníci, začal nožem ohrožovat jednu z prodavaček.

Městský strážník zastřelil v noci v Karviné ozbrojeného nemaskovaného lupiče, který přepadl tamní benzinovou stanici. Událost nyní vyšetřuje policie. Mluvčí karvinských policistů pouze řekla, že prověřují úmrtí muže související se zákrokem strážníků.

"V tuto chvíli čekáme na rozhodnutí, kdo se bude případem zabývat. Zda jej nepřevezmou krajští kolegové," řekla.

Podle dostupných informací se ozbrojený muž se pokusil přepadnout čerpací stanici nedaleko supermarketu Tesco v úterý večer po 22:00. Při činu jej vyrušili strážníci, kteří zahájili střelbu. Údajný lupič utrpěl zranění, kterým podlehl.

Zásah byl oprávněný

Událost vyšetřují policisté. Strážníci, kteří jsou zaměstnanci karvinského magistrátu a jejich hlavním velitelem je primátor, totiž nepodléhají Generální inspekci bezpečnostních sborů. Ta se zabývá podobnými událostmi, pokud v nich sehráli nějakou roli policisté.

Mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová řekla, že není oprávněna ke střelbě podávat jakékoliv informace. "Vše je v kompetenci policie. Té jsme vše předali a nyní čekáme na výsledek," uvedla. Naznačila ale, že magistrát stojí za strážníkem, který střílel. "Předpokládáme, že podle informací, které máme, byl zásah oprávněný," řekla.

peterwilliams ( 17. ledna 2013 04:30 )

nic jiného ,než souhlas!! Bravo!

bersimalinecka ( 16. ledna 2013 15:14 )

bersimalinecka ( 16. ledna 2013 15:14 )

teď budou až v nejvyšších patrech řešit jestli byl zásah oprávněný všude jsou kamery tak asi mají jasno ale pokud to byli jistí občané tak by pro strážníka asi bylo lepší kdyby tomu lupičovi to do kožichu nenapral

vary ( 16. ledna 2013 15:01 )

Nojono, s tím se musí počítat. Stejně jako vloni na Silvestra, když dva nebohé Cigoše postřílel zlej, vraždychtivej důchodce. Dobře těm hnusnejm držkám černejm naložil olovo do kožichu.

sores ( 16. ledna 2013 13:48 )

strážník by měl dostat metál a lidi sepsat petici na jeho ochranu a odměnu!Osobně už večer nevycházím kvůli riziku loupeže,přepadení a možnost i zabití.Není to přehnané,ale tak to v Česku chodí,hnus!Normální je nekrást,neloupit,nevraždit kdo dělá opak, bez milosti ho odpravit.Policajt je hrdina!

Zobrazit celou diskusi