Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální lupič policii uniká: Pomozte ho dopadnout!

Autor: Jiří Čada - 
10. ledna 2013
17:13

Těžce zraněná prodavačka (54), kterou před několika dny v prodejně hraček v centru Jihlavy kladivem téměř ubil neznámý lupič, se pomalu vzpamatovává z prožitého šoku. Z nemocnice je už zpět doma. Brutální útočník, který ženě zasadil několik ran do hlavy, policistům stále uniká.

Lupič si v pátek 21. prosince 2012 okolo půl čtvrté odpoledne do prodejny hraček Fimfárum na ulici Žižkova přišel pro pouhých osm tisíc korun. První úder se svezl po krku. Další rány kladivem už hlavu nic netušící ženy neminuly.

„Muž si z počátku v prodejně prohlížel v regálu vystavená autíčka. S prodavačkou navázal hovor a po chvíli z prodejny odešel,“ popsal Blesku vyšetřovatel Milan Laška. Policisté vědí, že v tu chvíli byl v prodejně s pachatelem ještě další zákazník. Napadená prodavačka si nedokáže vzpomenout, zda se jednalo o muže či ženu.

Znáte ho? Tento muž se pokusil 21. prosince 2012 ubít kladivem v jihlavské prodejně hraček prodavačku Znáte ho? Tento muž se pokusil 21. prosince 2012 ubít kladivem v jihlavské prodejně hraček prodavačku | Blesk - Jiří Čada, Policie ČR

Po asi pěti mintách se lupič vrátil zpět. Tentokrát si jedno z autíček vybral. Počkal až se k němu žena otočí zády a půjde se zbožím v ruce k pokladně. Tehdy zaútočil kladivem doposud schovaným pod bundou. S ukradenými penězi z pokladny pak utekl.

Se zlomeninou lebeční kosti a řadou tržných ran se zakrvácená žena z prodejny z posledních sil doplazila ven na chodník.

O útoku s novináři nechce mluvit. Její vážně nemocný otec, prý netuší, že to byla právě jeho dcera, kterou útočník téměř ubil.

„Moc by nám pomohlo, kdyby se nám přihlásili zákazníci, kteří v ten den po poledni prodejnu navštívili,“ žádá kriminalista Laška.

Policisté pátrají po muži ve věku asi 35 až 40 let, zhruba 185 centimetrů vysokém tmavě hnědých vlasů. Na sobě měl oblečenou tmavě modrou bundu.

domeez69 ( 12. ledna 2013 13:28 )

Doufám že ho zase chytře zavřou Udělal bych mu to samé ***ovi...

solochov ( 10. ledna 2013 23:01 )

i můj názor Venca kradpero by to ještě stihl.

cinderella1 ( 10. ledna 2013 22:29 )

Hruza, hruza, hruza!

jahodove_ticho ( 10. ledna 2013 21:54 )

Proč ho hledat??? Přijde amnestie a bude zas venku. Zbytečný...

valdom_hayzle ( 10. ledna 2013 21:18 )

Začni u sebe, budeš-li mít sílu, předej nástroj dál

Zobrazit celou diskusi