Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V Praze se srazily dvě tramvaje: Tři lidé jsou zranění

Autor: ČTK - 
31. prosince 2012
08:45

V pondělí ráno komplikuje dopravu v Praze nehoda dvou tramvají. Na místě se tvoří kolony aut, ostatní tramvaje jsou odkloněny přes Pražský hrad. Tři lidé utrpěli zranění.

Dvě tramvaje se v pondělí ráno srazily v pražské ulici Milady Horákové, tři lidé utrpěli zranění. Nehodu vyšetřuje drážní inspekce. Informovala o tom mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková. Na místě byl přerušen tramvajový provoz, v okolí se tvoří kolony aut, uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Nehoda se stala kolem 6:45 nedaleko stanice metra Hradčanská. "Tramvaj linky 20 zezadu narazila do tramvaje linky 25. Zranili se dva cestující a jeden z řidičů. Ostatní tramvaje jedou odklonem přes Pražský hrad," řekla Řehková.

Podle policejní mluvčí se do sebe tramvajové soupravy zaklínily. Na místě zasahovali policisté hasiči i záchranáři. "Provoz na místě je velmi komplikovaný, v okolí se tvoří zácpy," varovala Kropáčová.

jarypadlo ( 31. prosince 2012 12:46 )

Holavagina asi vůbec netuší kolika nehodám tramvajáci zabrání a kolik karoserií i zranění dokáží zachránit. Řidiči jsou ale taky vyčerpaní z veliké nepravidelnosti provozu a velkého časového a psychického vypětí.Jenže to už nikdo nechce slyšet.Kdo nezkusil,nezažil a neví,ať nehází kameny.

hutnik ( 31. prosince 2012 10:27 )

10:23 Takže Blesk se právě vzpamatoval a téměř 4 hodiny po události doplnil fotografie z místa nehody.

petrme ( 31. prosince 2012 10:21 )

holavagina,ty si dle tveho názoru,ale i ména tvého nicku asi nedostal/a/do vínku moc chytrej mozek

hutnik ( 31. prosince 2012 10:19 )

Aneta Řehková také informovala, že řidič jedné z tramvají pravděpodobně nedobrzdil před zastávkou a narazil do před ním stojící soupravy, to už tady ale Bleskopisec neuvádí. Z autentické fotografie z místa nehody (kterou Blesk nepořídil, ani nepřevzal) lze odhadnout rychlost nárazu. Fotografie použitá u příspěvku je ze srážky tramvají 14 a 20 vloni 19. září na Plzeňské ulici v Praze.

Zobrazit celou diskusi