Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hvězdný galavečer Srdce pro děti: Vybralo se přes 13 milionů!

Charitativní akce roku: Pomozte dětem, které to potřebují!
Charitativní akce roku: Pomozte dětem, které to potřebují!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
16. prosince 2012
19:58

Charitativní akce roku a velkolepý podnik s jediným cílem: Pomoci! To byl benefiční galavečer Srdce pro děti, který odstartoval v neděli v Obecním domě v v Praze. A vybrala se při něm štědrá částka, která půjde na nemocné a postižené děti. Děkujeme i vám! Přispívat však můžete i nadále.

Akci pořádalo občanské sdružení Život dětem, se kterým je Blesk spojen mnoho let právě díky projektu Srdce pro děti. V přímém přenosu vystoupili takové hvězdy jako Karel Gott, Marie Rottrová nebo Miro Žbirka. Blesk.cz ji pro vás sledoval on-line.

Srdce pro děti
Datum:
22:15

Během hvězdného galavečera se vybraná částka vyšplhala na 13 784 229 Kč! DĚKUJEME! Alespoň to je poslední údaj, který zveřejnila během svého přenosu FTV Prima. Poděkování vám pak patří samozřejmě i za pozornost, kterou jste věnovali našemu on-line přenosu. Loučí se váš Blesk.cz

22:10

Paní Zpěvačka s nádherným hlasem, to je Marie Rottrová! Názvem svého hitu Štěstí jako by přála šťastné Vánoce všem, kteří se této charitativní akce zúčastnili. A ukončila tak oficiální část benefičního večera. Vy však můžete přispívat i nadále!

22:02

Malý Samuel (4) prožívá velkou starost - trpí spinální svalovou atrofií. Jeho rodiče mu však věnují veškerou lásku a péči. A mají pozitivní energii na rozdávání. Obdivuhodné! http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-srdce-pro-deti/186171/srdce-pro-deti-samuel-3-preziva-svou-smrt.html

21:59

Dianu Kalashovou (10) můžete znát z druhé řady talentové soutěže Česko Slovensko má talent. I když soutěž nevyhrála, svým pěveckým výkonem natolik okouzlila Lucii Bílou, že si malou zpěvačku vzala pod svá ochranná křídla.

21:53

"Dobrý večer, jsem rád, že jsem tu dnes s vámi a mohu také trochu pomoct," přerušil na chvilku své vystoupení Miro Žbirka. V lehké nadsázce řečeno, dostalo se i na zahraniční hosty :-) Jinak ale výrazně převažovali tuzemští interpreti.

21:47

Jitka Zelenková a Hana Zagorová daly svými písněmi připomenout na to, že se blíží vánoční svátky. Sálem se rozezněly Zelenkové Rolničky.

21:43

Je na čase si připomenout, jak se můžete i vy připojit k charitativnímu projektu Srdce pro děti. Zašlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777. Cena jedné SMS je 30 Kč. A nebo zavolejte na číslo 848 400 400! A jelikož vám nechceme zůstat nic dlužni, tady je další příběh - Danečka, který prodělal mozkovou obrnu http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-srdce-pro-deti/187116/srdce-pro-deti-danecek-3-5-bojuje-s-mozkovou-obrnou-pomoci-muzete-i-vy.html

21:39

Sedmiletý Samuel je bojovník! Kůži má tenký jako papír díky nemoci motýlích křídel, úsměv na tváři ani životní odhodlání však neztrácí http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-srdce-pro-deti/187318/samuel-7-ma-kuzi-krehkou-jako-motyl.html

21:35

I díky vám se již vybrala částka 11 375 000. Jen tak dál! Šesti miliony přispěl jeden z hlavních sponzorů, obchodní řetězec, který pořádal sbírku na svých provozovnách a sáhl i do vlastní kapsy. A tak to v případě dobré věci má být!

21:23

Ke svému telefonu dorazil již i Karel Gott. I on je je dispozici na lince 848 400 400. A ano, můžete mluvit přímo s ním! A zeptat se Slavíka třeba na to, jak se má, a nebo co by si přál k Vánocům :-)

21:18

Maminka měla o Karolínku, trpící kombinovaným postižením, dlouho strach - holčička skoro rok vůbec nemluvila. Moderátora Boučka však uvítala dívenka s úsměvem na tváři. Co by si přála před nadcházejícími Vánoci? "Aby ze mě byl ufon," řekla a rozesmála se. Dětský úsměv je zkrátka k nezaplacení. Tady je příběh Karolínky http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/185088/karolinka-6-po-tezke-nehode-miluje-vylety-potrebuje-terenni-vozicek.html

21:10

Další dětskou hrdinkou dnešního večera je autistická holčička Linda. Její příběh najdete zde. http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-srdce-pro-deti/187259/autisticka-linda-ma-svuj-svet-i-pro-ni-bude-galavecer-srdce-pro-deti.html I jí můžete pomoci zlepšit život!

20:57

Na hotlince 848 400 400 čeká na vaše zavolání i generální ředitelka společnosti Ringier Axel Springer Libuše Šmuclerová

20:43

O tom, že vaším telefonátem či SMSkou přispějete na dobrou věc, již byla řeč. Tady je jeden z příběhů. Desetiletá Terezka statečně bojuje s rakovinou! http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/186834/srdce-pro-deti-terezka-10-statecne-bojuje-s-rakovinou-lekari-ji-dali-do-hlavy-cip.html

20:39

Pohled do zákulisí slavnostního večera pokračuje! Kdo to pózuje spolu s moderátorem Boučkem? Přece mladá zpěvačka Ewa Farna! Na pódiu zazářila s písní "Oh happy day".

20:29

Další hvězdy českého šoubyznysu na vás pak čekají v improvizovaném telefonním call centru - můžete jim zavolat na číslo 848 400 400 a udělat tak dobrý skutek! I z vašeho telefonátu půjde příspěvek na nemocné a postižené děti. U telefonů čekají např. Tereza Kostková, Dominik Hašek, Jaro Slávik, či Jiří Krampol. 

20:17

Slavnostním večerem, během kterého vám představíme dojemné příběhy osmi nemocných dětí, provází moderátor Libor Bouček. A jako první star na pódium vlétl mnohonásobný Zlatý slavík Karel Gott!

20:02

Dobrý nedělní večer. Stihli jste o víkendu udělat dobrý skutek? Ne? Máte stále možnost! Je tu charitativní akce roku, během které můžete vše dohnat. Zúčastněte se i vy akce Srdce pro děti a přispějte na děti, které to potřebují! Třeba na šestiletého Davídka, kterého sužuje celiakie http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-srdce-pro-deti/186968/davidek-ma-celiakii-staci-jeden-drobek-a-ma-zanet-streva.html

Vybrané peníze půjdou na dobrou věc. Pro děti, které je potřebují. Chcete také přispět? Můžete, stále je to možné. A snadné!

Srdce pro děti: Pomozte dětem, které to potřebují!

Zašlete dárcovskou SMS ve tvaru:

DMS SRDCEPRODETI

na číslo 87777

Cena jedné SMS je 30 Kč.

Podívejte se na příběhy jednotlivých dětí!

Výtěžek benefičního galavečeru Srdce pro děti je určen na nákup zdravotních pomůcek pro děti nemocné mukopolysacharidózou, nemocí „motýlích křídel“, dětskou mozkovou obrnou, autismem, svalovou atrofií a dystrofií, dětem s onkologickým onemocněním, kombinovaným onemocněním a celiakií, které jsou v domácí péči svých rodičů.

V průběhu večera pak byly představeny příběhy osmi dětí, které reprezentují jednotlivé nemoci. Právě jim jste v případě příspěvku pomohli.

Těchto osm dětí reprezentuje onemocnění, na která poputuje výtěžek charitativní akce roku - galavečeru Srdce pro děti Těchto osm dětí reprezentuje onemocnění, na která poputuje výtěžek charitativní akce roku - galavečeru Srdce pro děti | Archiv Blesku

annael ( 17. prosince 2012 18:58 )

Ono je těch případů na hlavu postavených trochu víc. Třeba taková Karolínka. Ta by spíš než teréní vozík potřebovala jinou, rozumnější mámu. Mámu co jí bude motivovat ke snaze a odhodlání co nejdříve stát na vlastních nožkách, jelikož právě u ní je to možné. Ne mámu co je tak hloupá, že jí chce vymoženostma motivaci brát, co je tak hloupá, že se o ní neumí správně postarat, ani bačkůrky jí neumí správně obout

scispa ( 17. prosince 2012 17:05 )

A proč bych vlastně já- matka dítěte s celiakií- měla přispívat jiným rodičům dítěte s celiakií na myčku na nádobí???

scispa ( 17. prosince 2012 17:01 )

A proto také byla diskuze k tomuto článku zrušena a i všechny mé přáspěvky o tom, zda se rodiče celiaka nestydí postavit své dítě vedle opravdu těžce nemocných dětí ve snaze získat myčku na nádobí. Sama mám dcerku s celiakií a moc bych si přála, aby se dala léčit nějakou tabletkou, ale žebrat o myčku je síla. A Blesk vlastně klame všechny lidi, neboť píše, že jde o sbírku na nákup ZDRAVOTNÍCH POMŮCEK. No, počítám že mi to stejně za pár minut zase smažou.

kdoasi ( 17. prosince 2012 16:21 )

gogo ( 17. prosince 2012 14:56 )

A nebylo by lepší všem, co tuto zem rozkradli (včetně řady politiků), jejich miliardy zabavit, zloděje poslat za mříže a peníze vrátit do státní pokladny ? Pak by se nemuselo na postižené děti žebrat takovýmto farizejským způsobem...

Zobrazit celou diskusi