Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oloupili směnárníka o 1,5 milionu! Když ho chtěl Čečenec zastřelit, selhala mu pistole!

Autor: Ondřej Požár - 
10. prosince 2012
14:34

Téměř půldruhého milionu korun uloupili podle žaloby arabskému směnárníkovi dva Čečenci. A když s lupem utíkali ze směnárny v centru Brna, chtěl Isa Agayev (29) oběť přepadení střelit do srdce. Selhala mu však pistole! Krátce poté oba cizince zatkla policie. Na jejich dopadení se totiž podílel náhodně procházející policista v civilu.

Loupež se odehrála letos na Zelený čtvrtek v Masarykově ulici. „Směnárník chtěl odvézt domů 1 430 574 korun, když ho maskovaní obžalovaní, ozbrojení pistolemi, napadli. Mezi Agayevem a obětí se strhla rvačka, při níž padl výstřel,“ uvedla žalobkyně Zuzana Zámoravcová.

Mlátili ho a dávali mu elektrické šoky

Podle ní obvinění bili Araba do hlavy a přikládali mu k tělu elektrický paralyzér. „Když poškozený předstíral bezvědomí.

Agayev mu přiložil pistoli ráže 9 mm na srdce a opakovaně zmáčkl spoušť. Ke smrti směnárníka nedošlo jen náhodou kvůli selhání zbraně,“ tvrdí státní zástupkyně.

Střelec vinu u soudu popřel

Isa Agayev, jemuž za pokus o loupežnou vraždu hrozí až 25 let vězení, vinu v pondělí u soudu popřel. Tvrdí, že do Brna přijel z Vídně v bavoráku, který si chtěl nechat kvůli korozi přelakovat.

Do směnárny šel s jakýmsi Sergejem, jehož prý viděl podruhé v životě. „On mi řekl, ať jdu s ním. Uvnitř se hádal s nějakým člověkem.

Byla tam tma, vyšel výstřel. Sergej utíkal a shodil mě na zem!“ hájil se Agayev, který je s komplicem už osm měsíců ve vazbě, kde se mu prý stýská po dcerce.

Podle něj jsou důkazy podané směnárníkem nepravdivé. „Nikdo tam nebyl maskovaný a nikdo nechtěl nikoho zabít. Nešel jsem nikoho oloupit či nedejbože zastřelit,“ říká Čečenec, který má stejně jako jeho kumpán Isa Machaew (26) bydliště ve Vídni. Mladšímu cizinci, který nechce vypovídat, hrozí až 12 let vězení.

Oběť: Předstíral jsem bezvědomí

Zhruba padesátiletý směnárník u soudu popsal přepadení. „Ti pánové byli maskovaní a mířili mi pistolí na hlavu. Bránil jsem se, prvního jsem chytil za ruku se zbraní a upadli jsme, když vyšla rána, která prostřelila okno směnárny.

Druhý mě bil pistolí do hlavy. Dělal jsem, že jsem v bezvědomí. Druhý mi přiložil na hrudník pistoli a třikrát zmáčkl spoušť, ale rána nevyšla. Když s batohem s penězi utekli ven, vyběhl jsem za nimi. A venku si sundali masky,“ vypověděl přepadený podnikatel.

Chce odškodné půl milionu

Oba obžalované prý bezpečně poznává. A chce po nich jako odškodné přes půl milionu korun! Jednak za poškození směnárny, jednak za nemajetkovou zdravotní újmu.

„Když denně sedám do auta, pořád se ohlížím a čekám, kdy mě zase někdo přepadne,“ vysvětlil směnárník. Ortel nad údajnými útočníky možná padne v úterý.

joudajoudovy ( 10. prosince 2012 17:39 )

a kolik dostala cizinecka policie za povoleni k pobytu?

krokodyl12 ( 10. prosince 2012 17:35 )

Presne

krokodyl12 ( 10. prosince 2012 17:34 )

Kdejakej ksindl je u nas nalezlej

cujevuxo ( 10. prosince 2012 15:59 )

bliji

marie60 ( 10. prosince 2012 15:09 )

..taky jsem pro.

Zobrazit celou diskusi