Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Muž šel umístit výstražný trojúhelník, smetla ho dodávka. Ženu zabil kamion

Autor: simao, ČTK - 
6. prosince 2012
17:10

K tragické nehodě došlo dnes nedlouho po poledni na zasněžené a kluzké vozovce na Liberecku. Řidič Octavie zde nezvládl řízení a narazil do svodidel. Když však vyrazil umístit výstražný trojúhelník, srazila ho dodávka. Další "smrťák" se pak odehrál v Mladé Boleslavi, kde ženu přejel kamion. Oba byli na místě mrtví.

Dnešní sněžení opět zkomplikovalo provoz na řadě silnic. Na Liberecku napadlo až deset centimetrů nového sněhu a od rána došlo k desítce dopravních nehod. Jedna si přitom vyžádala lidský život. A byla zvlášť smolná.

Řidič osobního automobilu zemřel kolem 13. hodiny na rychlostní silnici mezi Libercem a Turnovem u Hodkovic nad Mohelkou. Vlastní havárii, kdy patrně nezvládl řízení a skončil mimo vozovku, přežil. Když však vyrazil umístit výstražný trojúhelník, smetla ho protijedoucí dodávka.

Na místě mrtvý

"Šel dát ven výstražný trojúhelník, ale během cesty do něho narazila dodávka. Sražený člověk na místě podlehl svým zraněním. Řidič dodávky byl ve velkém šoku a nebyl schopen říci, zda s ním v převrácené dodávce ještě někdo cestoval, a proto hasiči museli vůz pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí rozstříhat a přesvědčit se, že cestoval skutečně sám," popisovala zásah mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Z místa nehody pak byli odvezeni zdravotníky celkem tři zranění, řidič dodávky skončil na traumatologii liberecké nemocnice. 

Ženu v Boleslavi zabil kamion

K další smrtelné nehodě pak došlo také kolem 13. hodiny v Mladé Boleslavi. Na přechodu pro chodce v Průmyslové ulici zde kamion srazil ženu (†49), ani zde již nebylo v silách přivolaného lékaře zachránit její život. Těžkým zraněním podlehla taktéž na místě.

Přesnou příčinu nehody šetří policie, která již vyloučila přítomnost alkoholu v krvi řidiče. Uzavírka důležité výpadovky z Mladé Boleslavi pak způsobila na několik hodin dopravní komplikace ve městě.

dfghjk ( 10. prosince 2012 15:55 )

No, hlavně že neměl alkohol, to by pak experti určitě vypočítali, že kamion mohl v pohodě zastavit, i kdyby ženská byla sebevrah a skočila mu rovnou pod kola.

marie60 ( 6. prosince 2012 18:48 )

Pozůstalí budou mít moc smutné Vánoce.

Zobrazit celou diskusi