Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dva smrťáky na železnici: Na jedné trase, v ten samý den!

Na dráze dnes došlo hned k několika tragickým nehodám (ilustrační foto)
Na dráze dnes došlo hned k několika tragickým nehodám (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
23. listopadu 2012
20:46

Na trati mezi Prahou a Pardubicemi dnes došlo hned ke dvěma smrtelným nehodám! Dvě srážky s chodcem - jedna kolem druhé hodiny odpolední, druhá o necelé tři hodiny déle - přinesly dva zmařené lidské životy.

Provoz na 1. železničním koridoru mezi Prahou a Pardubicemi byl dnes dvakrát přerušen. Krátce před 17. hodinou se na hlavním nádraží v Pardubicích došlo ke srážce chodce a vlaku EuroCity 110, mířícího z Polska do české metropole.

"Sražený nehodu nepřežil. Bližší informace o okolnostech nehody a míře zavinění jednotlivých účastníků ale zatím nemáme," řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda zkomplikovala provoz na trati, pozdrženo muselo být i několik dalších mezinárodních spojů. Nešlo však o první smrtelnou nehodu.

Už krátce po druhé hodině řešili železničáři další "smrťák",  tentokrát mezi Úvaly v okrese Praha-východ a Kolínem. "Stalo se to na stejné trase jako později srážka v Pardubicích," doplnila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Tragickou páteční bilanci na dráze pak ještě podtrhla další smrtelná nehoda mezi stanicemi Havířov a Ostrava-Bartovice. I v tomto případě skončila srážka osobního vlaku a člověka kolem páté hodiny smrtí chodce.

mrum ( 24. listopadu 2012 06:59 )

Který Tatar to zas psal? Nehoda se snad stala o 3 hodiny POZDĚJI, zatímco oprava trvala DÉLE.

Zobrazit celou diskusi