Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Schwarzenberg o Peake na ministerstvu obrany: To je jako bych já šéfoval baletu Národního divadla

Schwarzenberg na adresu budoucí ministryně obrany Karoliny Peake vtipkoval.
Schwarzenberg na adresu budoucí ministryně obrany Karoliny Peake vtipkoval.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
5. prosince 2012
20:30

Představa Karoliny Peake jako ministryně obrany nerozčílila jenom opozici, ale dokonce koaliční partnery a kandidáty na prezidenta. Někteří vydávali rozlícená prohlášení, jiní na její adresu vtipkovali.

„Můžeme doufat, že bude jako ministryně zpívat lépe než ta předchozí,“ prohlásil podle serveru Novinky.cz Jiří Diensbier (ČSSD na adresu Karoliny Peake během debaty prezidentských kandidátů na půdě Univerzity Karlovy. Narážel tak na legendární song tehdejší ministryně tohoto resortu Vlasty Parkanové.

To ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se nebál srovnání se sebou samým. "To je zajímavé. To bych se divil stejně jako v případě, že bych se zítra v novinách dočetl, že jsem byl ustanoven šéfem baletu Národního divadla," řekl televizi Nova. Jeho kolega a jeden z favoritů prezidentské volby Miloš Zeman se zase nechal slyšet, že horší řešení snad neexistuje.

Opozice: Je to nezodpovědné

Možný nástup Peake na obranu dnes kritizovala opozice. Podle ČSSD i KSČM jde o kupčení s resorty bez ohledu na odbornost kandidátky. Lídr sociálních demokratů Bohuslav Sobotka podotkl, že by si obrana zasloužila mít v čele kompetentního a důvěryhodného politika. Podle komunistů jsou úvahy o nástupu předsedkyně LIDEM na obranu důkazem nezodpovědnosti vlády.

Klaus vyčkává

Prezident Klaus se k jednáním mezi koaličními partnery zatím postavil zdrženlivě. Nechápe prý, proč chce ODS získat ministerstvo průmyslu, které již občanští demokraté drží. "Ale jako prezident republiky to začnu považovat za návrhy, až mi je sdělí předseda vlády," řekl Klaus na dotaz ČTK v Maďarsku, kde je na státní návštěvě.  

 

luciferr ( 6. prosince 2012 10:46 )

luciferr ( 6. prosince 2012 10:45 )

luciferr ( 6. prosince 2012 10:45 )

luciferr ( 6. prosince 2012 10:45 )

zadnice ( 6. prosince 2012 09:50 )

To je naprosto jednoduché. Karolína Píka(č) je prostě bezcharakterní a křivá ženská silně toužící po moci a tvrdě nějakým způsobem ovládající neschopného a slaboučkého Nečase. Čím ho "ovládá" se lze jen dohadovat.

Zobrazit celou diskusi