Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Křehká dívenka Peake v čele armády? Je chamtivá a nenasytná, tvrdí poslanec ČSSD

Karolína Peake by se měla stát ministryní obrany: Vyvolalo to vlnu kritiky, na které se svezl i prezident Klaus
Karolína Peake by se měla stát ministryní obrany: Vyvolalo to vlnu kritiky, na které se svezl i prezident Klaus  (Autor: Blesk - Dana Kolářová, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
7. prosince 2012
10:30

Na Karolínu Peake se valí kritika ze všech stran. Prezident Klaus se diví, jak se může tahle křehká dívenka stát přes noc odbornicí na obranu státu a šéfovat statným vojákům, poslanec za ČSSD Jiří Koskuba zašel ještě dál. Označuje Peake za chamtivou, úlisnou a nenasytnou!

Prezident Václav Klaus si nedovede představit, že se vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) stane ministryní obrany. V plánu to přitom má premiér Nečas, který označil tenhle krok dokonce za logický.

"Nedokážu si představit, že se paní Peake stane přes noc odbornicí na armádu a statní vojáci ji přijmou," nechal se dnes slyšet Klaus.

Peake by měla nastoupit na uvolněný post po Alexandru Vondrovi, který se rozhodl rezignovat a ve funkci končí právě dnes. Výměn v Nečasově kabinetu je však příliš i na Klause.

"Výměna ministra je obecně nešťastným krokem, selháním, a proto to překotné vyměňování ministrů nesvědčí o ničem dobrém," dodal na dnešním setkání s podnikateli, organizovaném časopisem Euro. 

Peake se brání: Zvládnu to!

Karolína Peake se však po dnešním jednání představitelů vládní koalice nechala slyšet, že vedení obrany zvládne a je podle ní normální, že ministerstvo vede politik, a ne odborník. "Pokusím se pana prezidenta v osobním rozhovoru přesvědčit, že žádná křehotinka nejsem," dodala v reakci na vyjádření prezidenta Klause.

Poslanec ČSSD: Je chamtivá a nenasytná

Šéfka LIDEM by se tak stala další ženou v čele obrany - vyzkoušela si to již jiná koaliční politička Vlasta Parkanová (TOP 09), ale pohořela. Patrně proto, že armádě příliš nerozuměla. A dokonce je nyní trestně stíhaná! Kvůli kauze předražených letounů CASA.

Odstrašující příklad Parkanové však nechává Peake v klidu. Její ambice však řada politiků ani politologů nechápe. A opozice se tváří vyloženě znechuceně a podrobuje Peake tvrdé kritice.

„Japonci si zvykli na zemětřesení, jinde si zvykli zase na tajfuny. Česká republika si stejně musí zvyknout na tuto dámičku a její kariérismus, chamtivost a nenasytnost. I úlisnost," řekl serveru parlamentnilisty.cz poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

A někdejší kolega Peake z Věcí veřejných Jiří Štětina dodává: "Podle mě to hromadění funkcí hraničí s poruchou osobnosti. Nekritičnost, megalománie, touha po moci a tak dále... Neznám široko daleko nikoho z lidí kromě LIDEM, kdo si myslí, že to je rozumné a správné. Bůh s námi." Pokud Peake do čela obrany nastoupí, obává se prý o bezpečnost občanů, i celého státu.

Názor politologa: Výsměch podle Peake! Připomíná Bártu

"Drzá sebejistota Karolíny Peake mi připomíná jejího duchovního otce Víta Bártu, když také odvážně nastoupil na ministerstvo dopravy. Musel pracovat čtrnáct hodin denně, aby se to naučil. Předpokládám, že v případě Karolíny Peake by to chtělo pracovat čtyřiadvacet hodin denně, možná dokonce i šestadvacet hodin.

Karolína Peake je neposkvrněna jakoukoli znalostí rezortu, do jehož čela se chystá. Už teď je proto patrné, že tím ministerstvem budou hýbat lidé, kteří jsou v pozadí. Ona bude jen plnit a podepisovat smlouvy, jež jí podstrčí, jako tomu bylo třeba pro příklad v některých případech u Vlasty Parkanové. Chování Karolíny Peake a dalších politiků, kteří jí k „obraně“ metou cestu, považuji za výsměch a urážku voličů," říká politolog Zdeněk Zbořil.

denia ( 12. prosince 2012 12:04 )

lenne: tak tohle se vám nepovedlo,nám velkém zdravotnickém zařízení dělal ekonomického náměstka vyučený švec.Jiné vzdělání neměl kromě členství v KSČ.Ten pak nakupoval přístrojovou techniku podle toho jak hodně byla chromovaná.Místo rentgenu na snímkování tak koupil na př.tomograf.A pod.nesmysly.

marekparek ( 12. prosince 2012 09:24 )

no když mohl být ministrem obrany astrolog Baudyš, nebo pakoš Šedivý, proč ne. Píková na ministerstvu rozhodně pozvedne průmerné IQ o několik bodů a to že nebyla na vojně vůbec nevadí, jediné co tohle misterstvo potřebuje, je omezit rozkrádání a na to vojna netřeba

salto ( 10. prosince 2012 14:54 )

Cinkali jste - tak držte hubu. Dalo se to předpokládat

ppadys13 ( 10. prosince 2012 14:21 )

no tak to je masakr,nenažraná, chamtivá karieristka,která se dívá a stará pouze sama o sebe,max. svoji rodinu.Pro pána Boha,kde jsem se to narodil...........

franta15 ( 9. prosince 2012 19:46 )

Toto nemůže projít, protože je to hazardování s bezpečností republiky a nás občanů. Daleko odbornější by byl nějaký strojírenský vyučenec, třeba soustružník, než tato politická kariéristka. Přebíhá z jedné strany do druhé, nikdo ji za tuto stranu nezvolil a pokud se bude nadále chovat tak "zodpovědně" jako dosud, tak způsobí vojenskou katastrofu evropského měřítka. Tato osoba vejde na našich dějin, už jenom tím jak může řídit tak zásadní rezort a být partnerem našim spojencům v NATO a EU. Za to se zesměšníme po celém světě. Čím tato přeběhlice působí na kdysi normálního Rožnováka, že je schopný připustit tak kuriozní situaci. Teď už nám bude chybět zvolit toho počmáraného prezidenta a EU nám zamkne v Bruselu všechny dveře. Poslanci opozice tomu musíme zabránit, vzít si na pár měsíců dovolenou a volno a nevrátit se dokud se náš premiéři Kalousek a Nečas nevzpamatují!

Zobrazit celou diskusi