Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman kritizuje Peake: Ministr obrany by měl poznat tank

Miloš Zeman se přidal ke kritice na adresu Karolíny Peake. A nešetřil svéráznými bonmoty
Miloš Zeman se přidal ke kritice na adresu Karolíny Peake. A nešetřil svéráznými bonmoty  (Autor: Archiv Blesku, Foto Blesk - Martin Hurda)
Autor: simao, INT - 
12. prosince 2012
09:38

Tak už i Miloš Zeman se pustil do kritiky budoucí ministryně obrany Karolíny Peake. Nešetřil při tom nepříliš uctivými hláškami typu, že ministr obrany by měl poznat tank. A navrch výhrůžně dodal, že Peake zničí! Svým sarkasmem.

Peake dnes na Hradě jmenuje do funkce prezident Klaus. Spolu s ministrem dopravy Stanjurou (ODS) a ministrem bez portfeje Mlsnou (LIDEM).

Václav Klaus přitom budoucí ministryni sám označil za křehkou dívenku, kterou budou statní vojáci jen těžko přijímat...

Kritice však podrobil Peake, která se chystá převzít velení nad resortem obrany po Alexandru Vondrovi, i prezidentský kandidát Miloš Zeman - při setkání s podnikateli v pražském klubu Golem, jak píšou Parlamentní listy.

Zeman: Zničím Peake! Sarkasmem

Politický matador Zeman se do Peake pustil bez servítek: "Zastávám konzervativní názor, že ministr obrany má vědět, jak vypadá tank," pronesl.

Ani v případě, že by Zeman nahradil na Hradě Klause, by prý nebyl působení Peake na ministerstvu obrany příliš nakloněn. "Ničil bych ji svými sarkastickými bonmoty tak dlouho, až by raději sama odstoupila," předestřel s lišáckým úsměvem Zeman.

A navrch přidal srovnání Peake a exministryně obrany Vlasty Parkanové, trestně stíhané kvůli kauze předražené zakázky na letouny CASA. "Obávám se, že paní Peake na tom nebude o moc lépe, než byla paní Parkanová, a navíc ani neumí zpívat," přidal Zeman jednu ze svých průpovídek. A narážel přitom na Parkanové oslavný hit na americký radar, který nazpívala spolu s Janem Vyčítalem.

doktorka6 ( 22. prosince 2012 05:52 )

Když vezmeme v úvahu tvrzení, že armáda je instituce na obranu státu, čili konkrétního území, tak musíme dojít selským rozumem k tomu že NAM JE NA PRD !!! Že to naprosto zbytečný přežilý, uměle držený útvar, který již dávno naprosto neplní původní zadání-ochranu státu potažmo jeho obyvatel. Nemusíme mít žádnou oficiálně vyhlášenou válku, kde by armáda zasahovala. Naše vládnoucí garnitura se postarala o dokonalou likvidaci všeho co naši předci budovali. Podniky vytunelované, finance rozkradené, příroda devastována!!!Není toto horší než válka. Nenávist, zášť, lhostejnost k věcem veřejným! Není toto horší než válka? PRAVDOU JE ŽE VAS TO NEZABIJE HNED, to nemění nic na tom ŽE VAS TO LIKVIDUJE a před tím VAS ŽADNA ARMADA NESPASI!!! Když se každý zastaví a položí si otázku, proč se nechám manipulovat tím, že mi někdo říká CO POTŘEBUJI K ŽIVOTU, proč platím někoho aby můj život ŘIDIL? www.pozitivnievoluce.cz tudy vede cesta jak se z toho vymanit. Krásný nový den...

doktorka6 ( 22. prosince 2012 05:39 )

jozefe: ZRUŠTE ARMADU JE ZBYTEČNÁ. ANO? JA NAPROSTO SOUHLASIM !!!!!!!!

rezacek ( 15. prosince 2012 10:29 )

Jenže ho nerozezná od čur.áku. Snad ji pomůže informace, že Vondra nebyl pyj, ale .... .

keep.smiling ( 15. prosince 2012 00:09 )

vy jste zřejmě úplně mimo....ještě že vy "osobně" nic v tomto směru nepodnikáte. Nejedná se jen o to, že to je mladá žena, ale hlavně o to, že absolutně nemá žádné znalosti co se týče vojenské strategie, neví ani pořádně co to je ofenzíva či defenzíva. jedná se o to, že máme ve vládě dalšíhio "odborníka" - a podle toho to tak vypadá. Určité práce by měli vykonávat lidé, kteří jí rozumí, kteří daný obor vystudovali a podob. A jedno je, zda to je žena nebo muž!!! jsme všem lidem ve světě pro smích...

vary ( 12. prosince 2012 17:33 )

Kateřina je odbornice. S přehledem pozná výzbroj každého vojáka-pyj.

Zobrazit celou diskusi