Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Celý život svou ženu (73) týral: Teď ho ubodala!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK - ilustrační foto)
Autor: ČTK, ljš - 
4. prosince 2012
14:15

Desítky let ji urážel, ponižoval a byl a ona to snášela. Když však dnes třiasedmdesátileté ženě její muž (†76) začal vyhrožovat smrtí a hodil po ní židli, ubodala ho. Zasadila mu celkem 17 ran nožem.

Třiasedmdesátiletá žena ubodala v úterý ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku svého o tři roky staršího manžela. Tragédií vyvrcholily léta trvající spory. "Seniorka muži při hádce zasadila 17 bodných ran. Za vraždu dosud netrestané ženě hrozí deset až 18 let vězení," řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Soužití manželů nebylo podle příbuzných a známých nikdy idylické. "Domácnost i výchova dětí byla na ženě, přesto musela desítky let snášet urážky, ponižování a dokonce fyzické útoky. Nikdy však nic nenahlásila, příčiny zranění si prý vymýšlela. Vulgarismy byly na denním pořádku. Žena možná doufala, že se muž na stará kolena uklidní, opak byl však pravdou. Spory v posledních třech letech spíš gradovaly," uvedla Macalíková.

Bránila se

Také v úterý se z banality vyklubala hádka. "Manžel prý řekl, že nejlepší bude, když svou ženu zabije, a hodil po ní židli. Jeho paní se však nedala a bodla ho do břicha osmnácticentimetrovým nožem, kterým právě krájela maso. Muž jí ještě uhodil do hlavy tak, že spadla, ale když přišel blíž, paní znovu bodala. Muž měl nakonec v těle 17 bodných ran," popsala útok policejní mluvčí. Dodala, že žena poté, co se manžel přestal hýbat, zavolala policii a záchranku. Jejich snaha o první pomoc však již byla zbytečná.

"Ošetřit bylo nutné také samotnou pachatelku, která měla tržnou ránu na hlavě. Tento případ je pro nás svou podstatou zcela výjimečný, neobvyklé bylo také to, že zde nehrál roli alkohol. Přestože pachatelka léta velmi špatně psychicky snášela ataky svého muže, její jednání jsme kvalifikovali jako trestný čin vražda," doplnila Macalíková.

jana52 ( 24. února 2015 16:05 )

 ....to by mne zajímalo, jakou univerzitu má dotyčný "novinář" vystudovanou... asi nějakou plzeňskou, tam za to dávali doktorát. Jojo, mladejch "chytrejch" máme opravdu hodně, ale mladýho schopnýho řemeslníka, co umí "myslet" rukama tady pomalu nenajdeš...

bobesbobo1968 ( 4. prosince 2012 17:44 )

Omluva za překlep. ve slově doživotí

bobesbobo1968 ( 4. prosince 2012 17:43 )

Skoro dořivotí už si odkroutila s ním.Ted už by měla zůstat na svobodě.

mikulassilvestr ( 4. prosince 2012 16:47 )

Omlouvám se,ale můj hodně pokročilý věk by toto Y snad mohlo omluvit.Děkuji za upozornění a všem zde přeji moc krásný předvánoční čas.

e.44 ( 4. prosince 2012 16:33 )

Poplést byl a bil je vážně děsná hrubka, ale ten tvůj psIchopat taky dost bije do očí

Zobrazit celou diskusi