Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Vánoční trhy: Co na vás čeká

Vánoční strom V Hradci Králové na snímku z loňska. V Hradci trhy teprve začnou.
Vánoční strom V Hradci Králové na snímku z loňska. V Hradci trhy teprve začnou.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: fr, lmk - 
29. listopadu 2012
06:00

Vánoční trhy jsou za dveřmi! Ve většině měst začínají o nadcházejícím prvním adventním víkendu. V některých městech, například v Olomouci nebo v Ústí nad Labem, si ale přispíšili a začali už tento týden. A co vás kde čeká?

Liberec

Vánoční trhy potrvají na náměstí před radnicí od 10. do 22. prosince. Adventní program začíná tuto neděli, a to koncertem v 16:15. V 17 hodin se rozsvítí vánoční strom. 7. prosince vyroste na nádvoří radnice Strom přání, na který budou moci návštěvníci věšet dopisy Ježíškovi. 22. prosince v 11 hodin bude před radnicí oživlý betlém.

Pardubice

Pernštýnské náměstí v Pardubicích obsadí o víkendu Mikulášské adventní trhy. Ty od 10. do 16. prosince vystřídají vánoční trhy se stánkovým prodejem a občerstvením, atrakcemi pro děti, Ježíškovou poštou, ozvučeným vyřezávaným i živým Betlémem se zvířátky či zvoničkou splněných přání. Trh doprovodí každý den kulturní program.

Ústí nad Labem

Na ústeckém Mírovém náměstí začaly trhy už v pondělí. Potrvají do neděle 23. prosince. Kromě tradičního vánočního zboží lze zakoupit například jitrnice z domácí zabijačky. Vánoční strom, 14 metrů vysoký smrk, se rozsvítí v pátek v 17 hodin. Denně od 15 hodin je na programu zpěv, divadlo, ohnivá show (12. a 20. 12.) či živý betlém (17. 12.).

České Budějovice

Vánoční trhy v Českých Budějovicích se konají od 1. do 23. prosince na náměstí Přemysla Otakara II. Vánoční strom se rozsvítí v sobotu v 16.30. Na 90 stánků nabídne výrobky lidových řemesel a vánoční občerstvení. Pro děti bude Ježíškova dílna na výrobu dárků a Ježíškova poštovna, replika starého kolotoče nebo jízda na ponících.

Hradec Králové

Adventní trhy se v Hradci Králové konají od 30. listopadu do 2. prosince v Novém Adalbertinu na Velkém náměstí a v Muzeu východních Čech. Vánoční trhy budou na Masarykově náměstí od 15. do 20. prosince. Stánky a občerstvení doplní kulturní program s lidovou tvorbou a ukázkou řemesel.

jozefe ( 29. listopadu 2012 10:50 )

VYTE PROČ TAM MÁTE MALO PSOV A VICE KLOBAS.

Zobrazit celou diskusi