Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kejklíř Žito začíná úřadovat: Landa svolává na Vyšehrad rolnění zlodějům

Daniel Landa alias kouzelník Žito 44 pozval své věrné an Vyšehrad, zazvonit zlodějům. Mezi ně počítá i lobbistu Romana Janouška
Daniel Landa alias kouzelník Žito 44 pozval své věrné an Vyšehrad, zazvonit zlodějům. Mezi ně počítá i lobbistu Romana Janouška  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: simao, INT - 
27. listopadu 2012
13:35

Kouzelník, či šašek Žito, jak nyní vystupuje Daniel Landa, přechází od řečí k činům. Alespoň to tak vypadá. Na neděli totiž svolává na Vyšehrad své následovníky s netradičním vzkazem: Přineste si rolničky. Dočká se hudebník, který se však s "muzicírováním" rozhodl seknout, takové podpory, jakou očekává?

Rolnění zlodějům, nebo rolničkové kejkle. Tak na facebookovém profilu pojmenoval Daniel Landa (alias kouzelník Žito) bleskovou akci, která má o víkendu proběhnout na pražském Vyšehradě. A rázem stoupl zájem jeho sympatizantů o to, kde se dají nakoupit rolničky.

Landa totiž svolává na pět minut před známou basiliku sv. Petra a Pavla lidi, aby si přišli jen tak zazvonit rolničkami zlodějům a zase "zmizet jako přelud". 

"Ti kdož nemohou na bájný Vyšehrad, mohou rolnit mlčky, stojíce na ulici kdekoliv," dodává Landa na profilu, který po jeho kontroverzním vystoupení na vyhlášení Českých slavíků jistě zaznamenal pořádný nárůst v čtenosti.

Landu naštval i "mazánek" Janoušek

I když se názory na Landovo vystoupení a především drsný, až vulgární slovník, liší, najde se řada těch, kteří Landovy názory opětují.

Jiní ho však považují za blázna. A snad i nebezpečného, vzhledem k řečem o své transformaci a runových bojovnících, kteří na zádech nosí symbol, jenž předtím nechvalně proslavili nacisté...

U Landy je však patrné, že se skutečně cítí být naštván současnou politickou situací. A s tou je spokojeno dle průzkumů jen minimum obyvatel.

"Dvacet let tady dělám hudbu a pak se stejně volej komunisti," pronesl v sobotu nespokojený Landa. A souhlasí s ním patrně i řada demonstrantů, protestujících v posledních týdnech napříč republikou proti vzestupu komunistů v řadě krajů po podzimních krajských volbách.

Landovi toho ale vadí více. "To je ta politická situace, to mě nas*alo. Celý to tady. Ty zlodějové, jak se nám smějí do ksichtu," rozčiloval se zpěvák v rozhovoru pro TV Nova. A vzpomněl i jednu nepříliš oblíbenou osobu: "Třeba Janoušek, to je hrozný! Mazánek, to je neuvěřitelný," pronesl Landa v narážce na odposlechy "kotěte a kolibříka" Béma, bývalého primátora Prahy, s lobbistou a "mazánkem" Romanem Janouškem.

Landa si však údajně připravuje více "kejklí", než jen přece jen poněkud komorní rolnění. Jakého překvapení se od něj dočkáme příště?

dobby ( 28. listopadu 2012 02:48 )

Ordo Lumen Templi.

maxmaxi1 ( 28. listopadu 2012 02:36 )

POKRAČOVÁNÍ 6 Tohle tedy že není demokracie? A od kdy?? A že to není havlistické Janečkovo pojetí? No to, naštěstí, fakt není. (Proč jinak by se nám stále snažil náš zdejší ostrov svobody svou záškodnickou činností narušovat?) I když,“chápu“. U satanistů se jistě demokratický diškurz moc nenosí. Situace je vážná, přátelé: A na závěr k šoku, který s tím vším naprosto souvisí a který jsme měli při sledování sobotního předávání cen Slavíka, viz vystoupení zmateného Daniela Landy (video v textu Pane Lando, vy zmanipulovaný zmatenče, Vy byste si měl přečíst Zjevení sv. Jana v Bibli, abyste se nenechal tak snadno nachytat! (A nejdříve si vyčistěte tu vlastní vnitřní žumpu, když chcete “měnit” svět. Stačí jen pár Vašich slov, viz video výše, aby se projevila.) Co myslíte, jsem “zjed”, “zlojed” či podobné ptákovinové novotvary Karla Janečka? Vašeho prý “krále králů”? Jak jste se vyjádřil na Slavíkovi. (Král králů byl jen jeden, jediný, Kristus Ježíš! A víme, moc dobře už dva tisíce let, že kdo se jiný za takového bude pokládat, bude leda Antikrist!) Obávám se však, že už jste ujel natolik a hodně, že už ani nebudete moci nad tím celým samostatně přemýšlet. Hospodin buď s celým naším světem. Se všemi lidmi. Čekají nás těžké časy, přátelé. Ale nezapomeňte na jednu zásadní věc, ať se děje cokoli: Boží moc a Jeho Láska ke všem Jeho dětem (!) = ke všem lidem, nebude nikdy přemožena! (- prosím, čtěme web pravidelně a modlete se s námi tam zveřejněné modlitby. Děkujeme) /ještě doplněk k Landovu výstupu na předávání cen Slavíka a jeho vztahu ke K. Janečkovi, důkaz, že se v sobotu nejednalo o nějaký momentální spontánní Landův úlet či nápad na jevišti, ale že jde o promyšlené a koordinované kroky, viz text o tom, co sobotnímu Landovu výstupu na Slavíkovi předcházelo:

maxmaxi1 ( 28. listopadu 2012 02:36 )

POKRAČOVÁNÍ 5 eště ani pořádně se nerozjeli, ale už nám vyhrožují smrtí! (Můžete si přečíst v mých předchozích blozích.) Hlavně: Buďme pozitivní pozitivní pozitivní! (Neznáme to náhodou už odněkud?.. A co třeba: Arbeit macht frei! - nad branou v nacistickém koncentráku?...) ...Až tak pozitivní, že negativní hlas (jejich návrhu volebního systému) je, pozor: pozitivní! Jak nám pronesl Karel Janeček. Ať žije Orwellov! (1984) - znělo z publika v přilehlé reakci ekonoma Vítka Jedličky z Reformy.cz. Ale prý tu máme totalitu. Tohle není demokracie, řekli nám pozitivní soudruzi. Oni mají třímat tu „správnou“ verzi. Ta jejich je, kdy nepohodlné názory se mažou, vysmívají (viz Kubelková, která je v tom expert, jak nám v Pozitivních městěch hojně předváděla), vyhrožuje se fyzickými likvidacemi (viz mě a mé rodiny), lže se, manipuluje, kudy chodí. Tak toto je ten jejich náramný koncept... Nemáme tu tedy prý demokracii? Od kdy? My v našem městě ji MÁME. Udělali jsme si tu pozitivní politickou změnu o 180 stupnů už před dvěma roky! (A světe, div se: zcela regulérní demokratickou cestou: volbami. A nepotřebovali jsme k tomu změnu byť i jediného písmenka volebního zákona.) Výsledkem jsou, po celé ty dva roky: zcela transparentní veřejné zakázky, všechny informace o městských zakázkách na internetu od A do Z, elektronické aukce, desítky bohulibých projektů pro občany za tu dobu (domov pro seniory, pro mentálně postižené, prevence kriminality atd. atp.), hospodárné a co nejefektivější využívání veřejných zdrojů. Korupce a klientelismus jsou tu sprostá slova. Vedení města, které často a pravidelně s občany veřejně komunikuje a schází se s nimi a názory a připomínky občanů poté zcela zásadně zapracovává do plánů a konkrétních postupů a strategií. (pozn. A to ve vedení našeho města nejsem, aby snad někdo mylně nepomyslel, že tu provádím sebechválu. A ta, jak všichni víme, smrdí.)

maxmaxi1 ( 28. listopadu 2012 02:35 )

POKRAČOVÁNÍ 4 Iluminátskými symboly se celá jejich tříhodinovka jen hemžila. Občas to jejich zednářským souputníkům v části obecenstva už nedalo, aby alespoň nepoukázali na červen 1789, s podtextem, že to tu chtějí taky (sic!) Přece chvála Velké Zednářské Francouzské Revoluci! Vivat vivat vivat. Každý má přece svůj způsob, jak se bavit, že? Znělo tehdy u gilotiny nad Marií Antoinettou, z úst a s úšklebkem jednoho z přihlížejících zednářů. Nepožírá snad revoluce své děti? /Malá poznámka: Mimochodem, vystoupil v rámci jejich Pozitivních měst aspoň jeden jejich pozvaný host, kdo nebyl zednář, iluminát, či aspoň okultista? No já takového žádného mezi nimi nenašla. Ale zeptejme se Janečkovy matky. Její výpověď bude i tentokrát dozajista “hodnověrná”.) Že je Karel Janeček aktivní okultista, píši již od března. (Viz informace v mých předchozích článcích.) Další svěděk z Lucerny přispěchal s vlastním svědectvím: jak už před rokem osobně Karla Janečka potkal na jednom (okultním) rituálu, jak je jen ten Karel přece skvělý! Janeček neprotestoval. Naopak. Tedy se okultních rituálů zúčastňuje, i v Čechách. (Nejen tedy u šamana v Peru, kde se drogou, nejspíš Ayahuascou, kolektivně zdroguje, jak se „pyšnil“ před zraky cca 50 šokovaných účastníků jeho děčínské přednášky už v březnu.)

maxmaxi1 ( 28. listopadu 2012 02:35 )

POKRAČOVÁNÍ 3 určitě. Vždyť už v listopadovém Respektu se Karel Janeček přiznal, že má pětiletý mimomanželský vztah s jakousi Markétou. Tím pádem zdravá a fungující rodina jejich hodnotou není. Pravdomluvnost také ne, protože Karel lže, kudy chodí. Hodnoty Desatera, které v naší civilizaci jsou tím základem a měřítkem po celá tisíciletí, jejich hodnotami očividně nejsou. Co ale lze vysledovat, co považují za jejich “hodnotu” - je naprostá poslušnost jim, hlavně samostatně nepřemýšlet, jim tleskat a dělat, co oni nařídí. Ať je to snad cokoliv. Děkuji pěkně. Tak toto opravdu nikoli. Také se nám Karel vyjádřil na dotaz z publika, od odvážné aktivní a chytré ekonomky Jany Karáskové. Jak je to tedy s tou cenzurou na facebookových stránkách jejich Pozitivní evoluce? Ale oni přece vycenzurovali (tedy: vymazali z povrchu zemského, zakázali přístup, zablokovali, zneškodnili) ne tři, ale jen dvě osoby, odvětil nám Karel. (Co přece s těmi, kteří ještě samostatně přemýšlejí a tím pádem jim netleskají, ba právě naopak, no ne? dodávám já.) Tak to jo, o pardon, cenzura je přece túze „pozitivní“ věc. Už se nám po ní převelice stýskalo...

Zobrazit celou diskusi