Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Otrávila dceru fridexem a dostala 25 let: Teď má šanci na nižší trest

Autor: ČTK, ljš - 
22. listopadu 2012
10:15

Úmyslně otrávila svou pětiletou dcerku Terezku a vinu chtěla hodit na svého bývalého partnera, otce holčičky. 25letý trest, který jí soud vyměřil, se krkavčí matce Veronice S. zdál nespravedlivý, proto se proti němu odvolala k ústavnímu soudu, ten jí novou šanci dal.

Ústavní soud dnes rozhodl o stížnosti ženy z Nejdku na Karlovarsku, která předloni dala dítěti vypít jedovatou nemrznoucí chladicí kapalinu pro automobilové motory. Tehdy pětiletá dcera otravu přežila jen se štěstím a díky intenzivní lékařské péči. Žena si odpykává trest 25 let ve vězení. Soud dal ženě, která přiotrávila dceru nemrznoucí směsí, šanci na nižší trest. Případ musí znovu řešit Krajský soud v Plzni.

V ústavní stížnosti žena tvrdila, že se justice nevypořádala s její obhajobou a veškeré důkazy hodnotila jednostranně v její neprospěch. Rozsudky jsou podle ní v extrémním rozporu s provedeným dokazováním.

Smrtelně nebezpečnou chemikálii žena podle obžaloby nalila dítěti do čaje, když se dcerka vrátila po víkendu stráveném u otce. Vše prý naplánovala tak, aby případná vina padla na jejího bývalého druha. Lékaře zavolala až po několika hodinách. I poté jim odmítala prozradit, z čeho je dítěti špatně.

U soudů matka nevypovídala. Jen opakovaně prohlásila, že je jí líto toho, co se stalo.

drakoska11 ( 22. listopadu 2012 15:51 )

drakoska11 ( 22. listopadu 2012 15:51 )

drakoska11 ( 22. listopadu 2012 15:51 )

Nechápu. Nechápu, kde bere vůbec tu drzost se odvolat. Jí je to líto, co se stalo?! Jediný důkaz lítosti by byl její dobrovolný odchod z tohoto světa. Snad každá máma zná ty hodiny strachu, když jejímu děcku něco je..a dala by cokoliv za to, aby už bylo dobře.. A takováto bestie sama dá své malé holčičce jed a ještě čeká.. nejdřív až jed zapůsobí a pak snad že jí sníží trest?!! Utratit takovou mrchu!!

mrum ( 22. listopadu 2012 15:10 )

Přehodnotit a 25 let přidat, bez možnosti podmíněnéh propuštění. Dát jí jídlo, ale k pití jen Fridex.

elis3 ( 22. listopadu 2012 15:09 )

Zobrazit celou diskusi