Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jestřáb zaútočil na batole (2): Skoro mu urval ucho

Autor: INT, shp, lm - 
9. listopadu 2012
23:40

Nebohé batole bylo děsivě zraněno v obličeji. Na hřišti ho napadl jestřáb, který měl být ochočen, ale ukázal svou divokou tvář. Alfie Hall (2) z Farnborough ve Velké Británii skončil s děsivými poraněními obličeje.

Svými pařáty dravý pták dítěti pořezal obličej, ale naštěstí minul zrak. Jestřáb sekal pařáty a vytrhl Alfiemu i několik kusů masa. Jeho útok byl natolik zuřivý, že mu skoro upáral ucho. Tu mu pak lékaři museli přilepit lékařským lepidlem.

Maminka Elysia (23) celý útok popsala. „Bylo to opravdu děsivé. Ten pták vypadal tak velký a silný, když zaútočil na hlavu mého syna. Všude byla krev. Ten pták mu vytrhl několik kusů masa a udělal mu velkou ránu vedle oka, kterou mu museli zašít. Doktoři nám řekli, že měl štěstí, že nepřišel o zrak."

"Můj bratr tam pak přiběhl a křičel, aby ptáka odehnal, zatímco já běžela k Alfiemu. Byl úplně v šoku, jeho oko bylo nateklé a viděla jsem, že měl zraněné i ucho. Zavolali jsme záchranku, která ho odvezla do nemocnice, kde strávil noc pod anestetiky," dokončila děsivou příhodu vyděšená matka.

Dravý pták byl majetkem osmnáctiletého mladíka z pozemku sousedícího s parkem. Teenager jestřáb choval jako domácího mazlíčka, což není ve Velké Británii zákonně upraveno. Mladík jestřába nechal nad parkem chvíli kroužit a pak ho zavolal zpět, jenže pták ho neuposlechl a sednul si na jeden ze stromů v parku. Když se ho snažil přemluvit, aby se vrátil, jestřáb zničehonic provedl výpad na Alfieho hlavu.

Policie teenagera zatkla a vyslechla, ale později ho propustila. "Nechat [jestřába] létat nad dětským hřištěm je neuvěřitelně nezodpovědné. Je to ta nejhloupější věc, co můžete udělat. Jeden člověk se takhle zachová a na všechny chovatele to vrhá špatné světlo," řekla Jemima Parry-Jones z mezinárodního centra dravých ptáků.

lobotom ( 11. října 2013 16:46 )

 Byla to káně Harrisova... Takhle to dopadá, když může chovat libovolné zvíře každý blbeček co si na tom honí ego nebo mindráky...

versutus ( 10. listopadu 2012 10:56 )

obličeji

versutus ( 10. listopadu 2012 10:55 )

Bez následků takový útok asi těžko může zůstat. Přinejmenším mu zůstanou jizvy v obločeji a na uchu.

Zobrazit celou diskusi