Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Špatně chránili prezidenta: Policie obvinila dva členy ochranky

Autor: ljš - 
7. listopadu 2012
11:08

Mezinárodní skandál a pořádná dávka ostudy. To jsou důsledky selhání ochranky prezidenta Klause. Kdyby však měl atentátník Pavel Vondrouš v rukou skutečnou zbraň mohly být následky mnohem horší. Policie se proto rozhodla zasáhnout a dva bodyguardy obvinila z porušení povinnosti strážní služby.

Krajský státní zástupce stíhá dva členy policejní ochranné služby za porušení povinnosti strážní služby v souvislosti s napadením prezidenta Václava Klause v Chrastavě na Liberecku. "Vyšetřování pokračuje, počet obviněných nemusí konečný," řekl dnes vedoucí krajského státního zastupitelství v Liberci Martin Tvrdík.

Na prezidenta Václava Klause 28. září při otevírání nového mostu v Chrastavě vystřelil šestadvacetiletý muž z bezprostřední blízkosti z airsoftové pistole. Prý chtěl svým činem upozornit na to, že politici nenaslouchají lidem. Policie ho později obvinila z výtržnictví.

Video  Video z útoku na prezidenta Klause, jak ho zachytily kamery televize Prima Family  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Vyšetřování postupu ochranky převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Šéf útvaru útvaru ochrany prezidenta Jiří Sklenka krátce po incidentu odstoupil, jeho nástupcem se stal Petr Dongres.

penzijni_fond ( 7. listopadu 2012 12:49 )

Stát Vám peníze pořád bere, tak berte i Vy, když jednou dává. www.StatniPrispevek.cz Omluváme se za irelevantní příspěvek

lipno ( 7. listopadu 2012 12:41 )

Za co, za Havla byla podmínka umět chlastat a zvedat totálně namazaného Havla z dlažby, teď stačí "demokratická" cenzura

siroky11 ( 7. listopadu 2012 12:20 )

Však ten kluk má plnou pravdu! Ale ta samolibá politická gárnitura si myslí, jak jim je křivděno a ubližováno. Pokud bych se nerozhodl je postavit ke zdi, tak bych je alespoň nahnal za ostnatý drát do kamenolomu, aby poznali, co je práce !

tpilat ( 7. listopadu 2012 12:10 )

tpilat: tpilat: http://pribramsky.denik.cz/miminka/pbdvmiminka03112012.html?_fid=er2h Dobrý den, mohu Vás poprosit hlasovat pro Lilien Friedovou moc Vám děkuji

Zobrazit celou diskusi