Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Oblíbený šumavský hotel vyhořel: Plameny způsobily škodu za 5 milionů

Autor: hra - 
3. listopadu 2012
22:04

Známý hotel Kuba v Kubově Huti, který hojně využívají školy z celé republiky pro pobyt v přírodě a lyžařský výcvik, vyhořel. Plameny zcela zničily střechu a třetí patro komplexu, který leží přímo u hlavního silničního tahu na Strážný.

Přes padesát hasičů z jižních a západních Čech bojovalo v noci z pátku na sobotu s plameny hořícího hotelu Kuba v šumavské obci Kubova Huť. Než se oheň podařilo zdolat, zničil majetek za pět miliónů.

Zasahovalo 15 cisteren

„Hlášení jsme dostali deset minut před půlnocí. Hořela střecha a 3. podlaží. Střecha se pak zhroutila,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Podle jejích slov vypomáhali při zásahu i hasiči ze sousedního kraje. „Do akce bylo nasazeno přes padesát hasičů, 15 cisteren a 3 automobilové žebříky. Vyhlásili jsme 3. stupeň poplachu. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v půl třetí ráno,“ zpřesnila Matějů.

Hotel využívaly školy

Kolem vyhořelého hotelu celý den zastavovali zvědavci. „Dcera tu byla loni na škole v přírodě. Prý v objektu skoro nikdo nebyl. Nechci ani domyslet, co by se stalo, kdyby byl hotel plný lidí,“ řekla Eva Hrušková z Prahy. Plameny zničily starší část komplexu. Ze střechy a podkrovního patra nic nezbylo, spodní dvě patra jsou zcela promáčená. „Je to nejstarší ubytovací dům v obci. Vyhořel už za první republiky. V noci tu byl fofr, foukal silný vítr,“ řekl jeden ze starousedlíků. Co požár způsobilo, zatím není jasné. Vyšetřovatelé odvezli z místa plynovou láhev k dalšímu zkoumání.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

covampotom ( 4. listopadu 2012 11:10 )

Ten hotel byl postavenej záměrně pro školy? OMG... Předřečník má pravdu, normální turista se tam neubytoval, na to je na Kubovce dost daleko lepších možností... Jídlo nebylo k žrádlu, takže bych řekl, že ten požár byl pro majitele dar z nebes, zvláště, jestli to bylo dobře pojištěné...

vykutalena.vdova ( 4. listopadu 2012 09:04 )

Za debila je tu hlavně daňový poplatník, co chodí do práce, stará se o rodinu a nic nedluží....

vykutalena.vdova ( 4. listopadu 2012 08:34 )

Mnojo pokročili jsme..V padesátých letech se zapalovali stohy a prasečáky...Teď hoří hotely...

londynskypes ( 4. listopadu 2012 06:09 )

v hotelu nikdo nebyl?? tak to je jasne nektery havlovec to zaplil!

robak ( 4. listopadu 2012 00:50 )

Ty musíš být strašný debil !!!!! Vem si rudou knížku a táhni do SSSR !!!!! Kreténe

Zobrazit celou diskusi