Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Britka sundává korzet jen při koupeli: V pase měří pouze 39,8 cm

Britka Nerina Orton má kolem pasu pouze 39,8 cm
Britka Nerina Orton má kolem pasu pouze 39,8 cm  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak, alekk - 
10. října 2012
16:37

Britka Nerina Orton (22) je posedlá svým pasem. Jen málokdo dokáže strávit v korzetu víc hodin, než je nutné. Nerina v něm ale i spí, a její pas tak má v obvodu necelých 40 centimetrů.

Studentka biomedicíny Nerina se stravuje šestkrát denně, přesto její pas měří přesně 39,8 centimetru. To z ní dělá rekordmanku s nejútlejším pasem v Británii. Od světového rekordu, který drží Američanka Cathie Jung, ji dělí jen 1,7 centimetru. Nerina poprvé oblékla korzet ve 14 letech, kdy si ho vyžádala k narozeninám, protože si připadala tlustá. Nyní jich má ve skříni 78 a nosí je 23 hodin denně. Sundává ho, jen když se jde koupat.

Přítel je proti

Jejímu příteli Caii Lansdownu se úchylka jeho dívky moc nelíbí. Korzet jí prý povoluje a straší ji různými viktoriánskými pověrami, jak tento oděv působí na zdraví. „Jsou to jen mýty, neexistuje důkaz, že by korzety ovlivňovaly zdraví. Zbožňuji viktoriánské období a útlé pasy. Dámy v té době vypadaly žensky,“ nenechá se Nerina odradit.

O zdraví pečuje

Ačkoliv se to zdá jako sebepoškozování, Nerina o sebe pečuje možná více než normální dospělý. Zásadně se vyhýbá alkoholu. „Trvá mi dvě hodiny, než korzet zašněruji. To poslední, co potřebuji, je bachor,“ uvedla pro Daily Mail. Stravuje se zdravě a dvakrát ročně projde lékařskou prohlídkou, jestli jsou orgány v pořádku. „I moje vnitřnosti se pohybují, takže lékaři kontrolují, jestli nejsou poškozené. Nikdy jsem neměla problém, až na několik závratí,“ dodává útlá blondýna, pro kterou je pas důležitější než zdraví.

dankamacakova ( 10. října 2012 18:21 )

Ahoj vsichni, pritel dela tohle www.Cervena-Cerna.cz a je to vazne moc dobre Kazdej se hold nejak vybiji, ale toto je ku prospechu i me, pac je v tom fakt dobrej Znate to taky?

Zobrazit celou diskusi