Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drábkův náměstek Šiška: Nabízel uměle navýšenou zakázku o dvacet milionů

Autor: INT, mok - 
6. října 2012
09:10

Společnost OKsystém si měla přijít na pěkný balík peněz. Od náměstka ministerstva práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky a šéfa IT oddělení Milana Hojera měla totiž přislíbenou uměle navýšenou zakázku o dvacet milionů korun. To ale netušili, že ředitel firmy spolupracuje s protikorupční policií.

O neuvěřitelných dvacet milionů korun měla být navýšená zakázka pro společnost OKsystém. Vladimír Šiška a Milan Hojer se totiž údajně snažili přesvědčit společnost, aby stáhla stížnost u antimonopolního úřadu na nezákonný postup při vypisování jiných tendrů, upozornilo Právo. 

To ale netušili, že jsou v hledáčku protikorupční policie, které pomáhal právě ředitel OKsystému Martin Procházka.

Se společností začal vyjednávat Milan Hojer, který s OKsystémem údajné dával dohromady obrysy zakázky. Finální fáze se prý ale chopil i Vladimír Šiška.

„Je tam nahrávka, na které Šiška jednoznačně mluví o tom, že OKsystem dostane zakázku v hodnotě 80 miliónů korun a že se tato zakázka uměle navýší o dalších dvacet miliónů na rovných sto,“ řekl zdroj pro Právo.

Společnost OKsystém podala stížnost na antimonopolní úřad s tím, že se jim nelíbí nezákonný postup při vypisování tendrů. A není se čemu divit. Minimálně tři firmy totiž získaly lukrativní nabídku díky tomu, že financovaly TOP 09. Upozornil server Lidovky.cz. Policie už firmy prověřuje.

burinka ( 6. října 2012 13:55 )

dříve se za lumpárny věšelo, mohl by to být dobrý byznys, protože šibenic by bylo potřeba hodně.

burinka ( 6. října 2012 13:52 )

V toumto státě a s touto vládou se nedá věřit vůbec ničemu.

burinka ( 6. října 2012 13:51 )

Největší gauner je Kalousek, neustále bude žvanit jak musíme šetřit a jak si zase budeme utahovat opasky, sám si žije jak prase v žitě a je za všema prasárnama, kde se objeví TOP. Doufám, že až TOP půjde do ***e, nebude hledat další kabát. Myslím, že všichni ho mají plný zuby.

1946 ( 6. října 2012 13:16 )

Jenže to je slabý útěchu, která nevyjde.Nevěřím, že tady se někdy něco došetří.

1946 ( 6. října 2012 13:15 )

Poslouchat se \kalousek nikdy nedal, ale je na něho alespoň pěkný pohled. Je už dělší dobu dost vykulený, resp. kouká mu z očí strach.

Zobrazit celou diskusi