Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spadla klec: Drábkův náměstek Šiška zatčen kvůli podplácení!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
1. října 2012
14:10

Dvě velké ryby z ministerstva práce a sociálních věcí dnes skončily v želízkách. Důvod? Podplácení. Policie si z ministerstva odvedla Vladimíra Šišku a Milana Hojera.

Protikorupční policie dnes zadržela Vladimíra Šišku, náměstka ministra Jaroslava Drábka, a ředitele odboru informatiky Milana Hojera. Informaci přinesl server Týden.cz.

"Dnes jsme zadrželi dvě vysoce postavené osoby z ministerstva práce a sociálních věcí. Následně jsme je obvinili z podplácení," potvrdil ČTK mluvčí protikorupčních policistů Jaroslav Ibehej. Další informace k případu nechtěl sdělovat, uvedl pouze, že stíhání souvisí s veřejnou zakázkou.

"Ani na přímý dotaz nám policie k tomu nic nesdělila," řekl ČTK ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) s tím, že takový postup považuje za zvláštní. Ředitel kabinetu jej prý pouze informoval o tom, že v budově ministerstva se pohybují policisté v civilu. "Přesto se nyní dočítám z tisku, že novináři jsou o věci spraveni a disponují přitom informacemi velmi konkrétními. Deset dní před volbami je takový postup policie skandální," dodal v tiskovém prohlášení Drábek.

tarka ( 3. října 2012 11:01 )

vykutalena.vdova ( 2. října 2012 06:59 )

jojo..hromady nehnilejch banánů tu máme jako v Africe...

vykutalena.vdova ( 2. října 2012 06:53 )

Ale tady žadná pravice není....

komentator ( 1. října 2012 20:59 )

Proč policie nezabásla rovněž ministra Drábka? Podnikatel Jančura (vlastnící firmy Student Agency,RegioJet atd) podal cca před rokem TRESTNÍ OZNÁMENÍ na ministra práce a sociál. věcí Drábka a jeho 1.náměstka Šišku neboť zařídili své bývalé firmě iDTAX s.r.o velký kontrakt za víc než 1 miliardu 500 milionů korun BEZ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Šlo o dodávku zařízení a sprovoznění silně předraženého elktronického systému výplaty sociálních dávek. Podnikatel Jančura charakterizoval rozhodnutí Drábka a Šišky o přidělení kontraktu za víc než 1,5 miliardy korun jejich bývalé firmě iDTAX bez výběrového řízení jako LOUPEŽ ZA BÍLÉHO DNE, za rozkrádání peněz daňových poplatků! Někteří novináři naznačují, že přes formální prodej firmy iDTAX, Drábek a Šiška tuto firmu kontrolují přes nastrčené lidi.Že ke skutečnému prodeji firmy iDTAX nedošlo! Nabízí se otázka, proč policie nezabásla také Drábka, který léta podnikal se Šiškou (nejen firma iDTAX) a je pravděpodobné, že o zlodějinách Šišky nejen věděl ale byl v nich i namočen!!!

bazaro ( 1. října 2012 19:06 )

no, to se vám teda opravdu povedlo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa