Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevražda v přímém přenosu: Zloděj se na útěku před policií střelil do hlavy

Americká televize odvysílala sebevraždu v přímém přenosu: Zlodějíček vzdal útěk před policií
Americká televize odvysílala sebevraždu v přímém přenosu: Zlodějíček vzdal útěk před policií  (Autor: INT, Youtube)
Autor: simao, ČTK - 
29. září 2012
14:10

VIDEO: Po honičce s policií vyskočil z (patrně) ukradeného auta a začal utíkat. Než aby padl do rukou strážců zákona, raději si vzal život. A osud pronásledovaného zlodějíčka mohli lidé sledovat v přímém přenosu, což vzbudilo nemalé pohoršení.

Policejní honička na mladého muže, který v pátek ukradl auto, skončila tragicky. Zlodějíček vzdal útěk před policity a v pustině nedaleko města Phoenix se rozhodl dobrovolně ukončit svůj život. Přiložil zbraň ke spánku a prásk...

Padl obličejem k zemi a byl konec. Předtím prý však ohrožoval na životech i zasahující policisty, na které několikrát střílel. Výjev jako z nějaké počítačové hry (fanoušsci série GTA ví) však skončil krutou realitou.

To vše za bílého dne a bedlivého dozoru jedné z amerických televizí, která celou akci sledovala z vrtulníku. Jenže právě tahle reportáž vzbudila v Americe značné rozhořčení - kvůli sebevraždě v přímém přenosu.

Že je v současné společnosti plno násilí, je patrné z každodenního dění. Přesto se soukromá televizní stanice Fox News, která poslední sebevrahovy vteřiny odvysílala, omluvila.

Incident se stal v Arizoně na jihozápadě USA. Moderátor Shepard Smith v závěru přenosu několikrát vykřikl, aby režie přenos přerušila a televize opravdu spustila reklamní znělku. "Opravdu jsme to pokazili a všichni se moc omlouváme," řekl podle agentury Reuters divákům moderátor. "Nepatřilo to do televize," dodal.

Zobrazit celou diskusi